Destek Ödemesi Yüzde 151 Zamlandı! Resmi Gazete’de Yayımlandı

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile birlikte yeni destekleme modeli çerçevesinde sunulacak olan destekler belli oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur maaş katsayısının belli olmasının ardından geçtiğimiz günlerde destek ödemelerindeki artışlara dair kamuoyunu bilgilendirdi. Bu çerçevede, toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlar yüzde 19,31 oranında yükselirken, ağustos ayından itibaren zamlı ödemeler vatandaşların hesaplarına aktarılacak. Söz konusu destek ödemelerine dair gelişmeler yakından takip edilirken, farklı bakanlıkların desteklere ilişkin yapacağı açıklamalar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da yeni destekleme modeli çerçevesinde ürün geliştirme destekleri ile ilgili bilgi verdi.

Yeni Destekleme Modeli 2024

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın açıklamasına göre 26 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında verimlilik ve yönlendirici kriterler sağlandığında ari işletme desteği aile işletmesi 10 buzağı için yüzde 151 oranındaki artış neticesinde 38.680 TL'den 97.000 TL seviyesine yükselirken, besilik sığır desteği aile işletmesi 5 baş kombine ırk için yüzde 530 oranındaki artış sonrasında 15.750 TL seviyesine yükseldi. Tiftik desteği ise 100 baş anaç ve 100 oğlak için yüzde 67 oranında arttı ve 85.400 TL seviyesine çıktı. Ürün geliştirme desteklerinin detaylarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgi veren Bakan Yumaklı:

‘’Üretimin Bereketi, Yeni Destekleme Modeli. Ürün Geliştirme Destekleri Geniş alana yaydığımız desteklerimizle hayvancılık sektörümüzü daha iyi noktalara getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Etkin ve sürdürülebilir politikalar üretmeye devam edeceğiz. Destek bizden üretmek sizden!’’ dedi.

Tarımsal Destekler Temmuz 2024

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yeni destekleme modelinin detaylarına ilişkin bilgilendirmede bulunurken, tarımsal desteklere dair gelişmeler de üreticiler tarafından yakından takip ediliyor. Temmuz ayının son tarımsal destek ödemesi dün itibariyle ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarıldı. 2.000.000.000 TL’yi aşan tarımsal destek ödemesinin sağlanmasının ardından ağustos ayında da cuma günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destekler verildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak.

Ekonomi Haberleri