Kombi bakımı, kombinin daha aktif ve güvenli çalışmasını sağlıyor. Yıllık bakım rutini, kombinin enerji verimliliğini yükseltirken aynı zamanda fatura maliyetlerini minimuma indiriyor ve potansiyel arızaları engelliyor.
Bu bakım süreci, kombinin sıcak su ve ısıtma fonksiyonlarının ayrıntılı biçimde ele alınmasını kapsıyor ve uzman bir teknisyen tarafından yapılması gerekiyor.
Bu kapsamda, elektrik bağlantıları ve gaz hatları titizlikle kontrol ediliyor, baca fanı ve filtreler temizleniyor, su seviyeleri ve genleşme tankı basıncı ayarlanıyor. Aynı zamanda, ateşleme sistemi ve iyonizasyon elektrodu gibi kritik bileşenler test ediliyor.
KOMBİ BAKIMI İÇİN İDEAL ZAMANLAR HANGİLERİ?
Bu detaylı inceleme ve ayarlamalar, cihazın uzun süreli ve sorun çıkarmadan çalışmasını sağlıyor. Kombi bakımının uzman bir teknisyence gerçekleştirilmesi ve tüm kontrollerin tamamlanmasının ardından son denetimlerin yapılması oldukça büyük önem arz ediyor. Böylece, kombiniz kış aylarında 800 liraya kadar tasarruf sağlıyor.
Cihaz bakımının sıklığı, cihazın tipi ve kullanım sıklığına bağlı olarak değişiyor. Genel olarak, mevsim değişiklikleri cihaz bakımı konusunda ideal dönemler olarak biliniyor. Zira bu zamanlarda kombinin yoğun kullanım öncesi ve sonrası değerlendirilebiliyor.
Periyodik bakım, muhtemel sorunların erken belirlenmesini sağlıyor ve beklenmedik durumların önüne geçiyor. Bacalı kombiler için 6 ayda bir bakım yapılması tavsiye edilirken, diğer tiplerde yıllık bakım yeterli oluyor.
Kombi bakımı sürecinde, iç bileşenlerden başlayarak radyatörlerin durumuna kadar geniş bir kontrol yelpazesi sunuluyor. Bu kontroller esnasında, fan motorunun temizliği ve filtrelerin değişimi gibi işlemler, kombinizin daha aktif biçimde çalışmasını sağlıyor.