EKİPMAN DESTEKLERİ NEDEN VERİLMİYOR

İsmet Hatipoğlu, Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında Mayıs ayı içinde verilmesi planlana ekipman desteklerinin bugüne kadar çiftçilere verilmeyişini eleştirdi.
MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında Mayıs ayı içinde verilmesi planlana ekipman desteklerinin bugüne kadar çiftçilere verilmeyişini eleştirdi.
 
MHP Karaman İl Başkanı Hatipoğlu, çiftçilere yapılacak olan desteklerin zamanında yapılamayışının tarım ve hayvancılık alanında gerilemeye neden olduğunu ve sıkıntıları derinleştirdiğini söyledi. İktidar partisinin yanlış tarım politikaları yüzünden çiftçilerin destek gözler hale getirildiğine işaret eden Hatipoğlu, açıklamalarını söyle sürdürdü:
 
“Köyümüz de, Karamanımız da ve ülkemiz de hep iyi şeyler olsun diyerek hareket eden ve büyük çaba harcayan çiftçilerimiz, maalesef bugüne kadar iyi şeyler görememiştir. Ektikleri, diktikleri ve ürettikleri para etmeyen çiftçiler borç batağına saplanmış ve desteklere mahkûm hale getirilmiştir. Zamanında verilmeyen destekler ise çiftçileri zora sokmuştur. Mesela, Mayıs ayının 15’inde verilmesi planlana ekipman desteklerinin seçim sonrasına bırakılması çiftçi kesiminde yeni bir hayal kırıklığına neden olmuştur.”
 
MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, alet ve ekipman desteklerinin seçim öncesi yerine seçim sonrasına bırakılmasının çiftçilerimiz üzerinde olumsuz bir etki oluşturduğuna dikkat çekerek, ekipman desteklerinin seçim sonrasına bırakılmasına ne kendilerinin ne de çiftçilerin bir anlam veremediklerini sözlerine ekledi.
 
 

Siyaset Haberleri