Ekmeğe 2 TL Zam Geldi! Bugünden İtibaren Geçerli İşte Tüm Detaylar

Haziran ayının son günlerine doğru ilerlerken ülke genelindeki farklı şehirlerde ekmek fiyatlarında yeni artışlar hayata geçmeye devam ediyor.

Ekmek fiyat tarifelerindeki değişikliklere dair gelişmeler haziran ayının son günlerine doğru gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor. Haziran ayının ilk günlerinden itibaren ekmek fiyatlarında artışa gidildikçe fırıncılar odaları kamuoyunu bilgilendirirken, fırıncıların talepleri doğrultusunda yeni artışlar da hayata geçiyor. Bu çerçevede, 210 gram somun ekmeğe Hatay’da zam yapıldı. Söz konusu artışın netlik kazanmasının ardından zamlı ekmek fiyatı ile ilgili araştırmalar yapılıyor.

Ekmeğe Haziran 2024 Zammı

Hatay'da son olarak 20 Ocak tarihinde ekmeğe zam yapılmış ve 200 gram ekmek 8 TL seviyesine yükselmişti. 22 Haziran tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 210 gram ekmeğin fiyatı yeniden yükseldi. Gerçekleşen artış neticesinde 8 TL’lik ekmeğin fiyatı 10 TL seviyesine yükselirken, Hatay Fırıncılar Odası Başkanı Nasrettin Bucak da zam kararın onayladı.

Ekmeğe Zam Gelecek Mi?

Hatay'da 2 TL’lik artışla neticesinde 210 gram ekmeğin fiyatı 10 TL seviyesine yükselirken, ülke genelindeki farklı şehirlerde ikamet eden vatandaşlar da ekmek fiyat tarifelerindeki değişiklikleri merak ediyorlar. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da da halk ekmeğe yüzde 60 oranında zam yapılmıştı. Haziran ayının son günlerine kadar ekmek fiyatlarına zam yapılması durumunda kamuoyu bilgilendirilecek. Yurt çapındaki farklı şehirlerde yaşayan vatandaşlar da ekmek fiyat tarifelerine dair gelişmeleri yakından takip edecekler.

Ekonomi Haberleri