Emekli Maaş Zammı Görüşülecek! Toplantı Saati Belli Oldu

10.000 TL olan en düşük emekli maaşındaki artışın belirlenebilmesi için yarın gerçekleşecek olan toplantıya dair araştırmalar yapılıyor.

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşları yüzde 24,73, memur ve memur emeklilerinin maaşları yüzde 19,31 oranında zamlandı. Haziran ayı enflasyon rakamlarının önceki hafta Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulması ve milyonlarca emekli ile memurun maaşı zammının netlik kazanması sonrasında en düşük emekli maaşındaki artışlar merak konusu oldu. Bu çerçevede, 10.000 TL olan en düşük emekli maaşında artışa gidilip gidilmeyeceği araştırılırken, yarın gerçekleşecek olan toplantıdan çıkacak karar da yakından takip ediliyor.

En Düşük Emekli Maaşı Zammı

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarına yüzde 24,73 oranında zam yapılırken, ocak ayında 7500 TL’den 10.000 TL seviyesine çıkan en düşük emekli maaşında artış olup olmayacağı merak ediliyor. Kök maaşı 8020 TL ve altında olan kişilerin maaşlarında artış yaşanmazken, en düşük emekli maaşında zam yapılması halinde yaklaşık 2 milyon vatandaşın maaşında artış gerçekleşmiş olacak. Bu çerçevede, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş emekliye zam düzenlemesi için görüşecekler. Yarın saat 15.30’da Beştepe’de gerçekleşeceği düşünülen toplantı sonrasında ya da birkaç gün içerisinde en düşük emekli maaşındaki zamlara ilişkin kamuoyu bilgilendirilebilir.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Yarın gerçekleşecek olan toplantı neticesinde 10.000 TL olan en düşük emekli maaşındaki artışın netlik kazanması beklenirken, farklı oranlar da gündeme gelmeye devam ediyor. Bu çerçevede, en düşük emekli maaşında yüzde 15, 20 ve 25 oranları ön plana çıkıyor. Söz konusu oranlarda artış oluşması durumunda en düşük emekli maaşı 11.500 TL ile 12.500 TL aralığında yer alabilir. 10.000 TL maaş alan emekliler de resmi makamlardan zam ile ilgili yapılacak açıklamaları yakından takip edecekler.

Ekonomi Haberleri