Emeklilere 5000 TL YARDIM Kararı Alındı! Temmuzda Başvurular Başlayacak

Emeklilere sağlanacak olan desteklere dair haziran ayında açıklamalar gelirken, ülke genelindeki farklı belediyelerin güncel projeleri merak ediliyor.

Haziran ayında geçtiğimiz aylarda olduğu gibi emeklilere maddi açıdan destek olabilmek için ülke genelindeki farklı belediyeler çeşitli projeler hayata geçiriyorlar. Bu kapsamda, vatandaşlar da belediyelerin güncel duyurularını yakından takip ediyorlar. Emeklilerin pazar alışverişine katkıda bulunabilmek için pazar alışverişi destekleri ile ilgili açıklamalar yapılırken, Şişli Belediyesi de 5000 TL'lik pazar alışverişi desteğini duyurdu. Söz konusu destek için temmuz ayında başvuruların yapılacağının belirtilmesinin ardından destekten kimlerin yararlanabileceği ve ayrıntıları merak konusu oldu.

Emeklilere Pazar Alışverişi Desteği

Şişli Belediyesi tarafından alınan karara göre dar gelirli emeklilere 5000 TL tutarındaki pazar alışverişi desteği sağlanacak. Söz konusu destekten kişi başı hane halkı geliri bir asgari ücretin üçte birinden az olan hanelerde yaşayan 60 yaş ve üzeri emekli vatandaşlar yararlanabilecekler. Yılda bir defaya mahsus olan destek ile ilgili açıklamalarda bulunan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan:

“Krizler yumağıyla mücadele ediyoruz. Yerel yönetimde önümüzdeki dönem bize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Yakıcı ve yıkıcı ekonomik krizin altında ezilen emeklilerimizi duymak, işitmek zorundayız. Yerelden üreteceğimiz, dokunacağımız her şeyin bu anlamda çok kıymetli olduğunun farkındayız” diye konuştu.

Emekli Desteği Başvuru Belgeleri

Şişli Belediyesi’nin hayata geçirdiği 5000 TL tutarındaki pazar alışverişi desteği için belediyenin resmi internet sitesi üzerinden ya da 444 31 12 numaralı telefondan başvuru yapılabilirken, temmuz ayında gerçekleşecek olan başvurular öncesinde gerekli olan belgeler de merak ediliyor. Başvuru yapacak olan emeklilerin nüfus cüzdanı fotokopisi, e-Devlet üzerinden alınan “İkametgah”, “Tapu Bilgileri Sorgulama”, “Adıma Tescilli Araç Sorgulama”, “Emekli Aylık Bilgisi” belgelerini tamamlamaları, başvuruları sonrasında Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nden alınacak gerekli belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Emeklilere 2024 Haziran Destekleri

Şişli Belediyesi’nin pazar alışverişi desteği ile ilgili açıklamalarda bulunmasının ardından, ülke genelindeki farklı illerde yaşayan vatandaşlar da belediyelerin güncel desteklerini merak ediyorlar. Emeklilere destek olabilmek için yurt çapındaki farklı belediyeler çeşitli projeler hayata geçirirken, haziran ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi desteklerin detaylarına ilişkin kamuoyu bilgilendiriliyor. Bu kapsamda, emeklilere sağlanacak olan desteklere erişmek ve ayrıntılı bilgi edinmek isteyen kişiler belediyelerin resmi internet sitelerini ya da sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler. Haziran ayının yanı sıra önümüzdeki aylarda da yeni destekler hayata geçirildikçe belediyeler açıklamalar yapacaklar.

Ekonomi Haberleri