Emeklilere Tamamen Ücretsiz! Resmen Açıklandı!

Emlak vergisinin ilk taksitinin 31 Mayıs’a kadar ödenmesi gerektiği öğrenilirken, bu vergiden emeklilerin muaf olduğu ifade edildi. Peki, hangi emekliler emlak vergisinden muaf olacak? İşte detaylar…

Emlak vergisinin ilk taksitinin 31 Mayıs’a kadar ödenmesi gerektiğini belirten uzmanlar, bu vergiden emeklilerin muaf olduğunu açıkladı. Bunun yanı sıra, belli şartları sağlayan vatandaşlar da emlak vergisinden muaf tutuluyor. Bu kapsamda, hiçbir geliri olmayan, gelirleri sadece emekli, dul ve yetim maaşından ibaret olan vatandaşlardan, engelli ve gazilerden, şehitlerin dul ve yetimlerinden emlak vergisi alınmıyor. Fakat, bu kişilere emlak vergisi muafiyeti uygulanabilmesi için konutun mesken olarak kullanılması, tek konut olması ve brüt 200 metrekareyi geçmemesi şartı aranıyor.

İlk defa emekli olan vatandaşlar, emekli oldukları tarihi takip eden seneden itibaren emlak vergisi muafiyetinden faydalanıyor. 2023’te EYT kanunu çerçevesinde emekli olanlar da bu yıl itibarıyla emlak vergisi muafiyetinden faydalanabiliyor. 2024’te emekli olan emekliler ise 2025 yılı itibarıyla söz konusu muafiyetten faydalanabilecek.

MUAFİYETTEN YARARLANMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR?

Yeni emekli olan emeklilerin emlak vergisi muafiyetinden faydalanması için belediyeye müracaat etmeleri ve müracaat ederken de “Tek Meskeni Olan (İntifa Hakkına Sahip Olanlar Dahil) Emeklilere, Dul ve Yetimlere Ait Form” doldurmaları gerekiyor.

Ekonomi Haberleri