Emekliye EK ZAM Sürprizi! SSK ve Bağkur Emeklileri…

10.000 TL olan en düşük emekli maaşının yükselip yükselmeyeceğine dair SSK ve Bağkur emeklileri araştırmalar yapıyorlar.

Ocak ayında 7500 TL'den 10.000 TL seviyesine çıkan en düşük emekli maaşında temmuz ayında artış olup olmayacağı ay ortasında en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarının yüzde 24,73 oranında zamlanmasına ardından 10.000 TL olan en düşük emekli maaşında artış beklentisi bulunmazken, maaş zammının ne zaman açıklanacağı ve en düşük emekli maaşının hangi tarihte duyurulacağı merak ediliyor. Maaşların ne zaman zamlanacağının yanı sıra zamlı ödemelerin hangi tarihlerde hesaplara aktarılacağı da araştırılan konular arasında yer alıyor.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarının yüzde 24,73 oranında zamlanmasının ardından 10.000 TL olan en düşük emekli maaşı ilgili çalışmalar merak konusu oldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler en düşük emekli maaşı için çalışmalar henüz tamamlanmadığını ancak önümüzdeki hafta başında netlik kazanabileceğini belirtti. Bu çerçevede, pazartesi ya da salı günü 10.000 TL maaş alan emeklileri ilgilendiren açıklamanın yapılması bekleniyor. Henüz resmi bir oran telaffuz edilmese de en düşük emekli maaşının yüzde 15 ile 25 arasında artacağına dair tahminler bulunuyor. Bu durumda, gerçekleşecek artışı neticesinde en düşük emekli maaşı 11.500 TL ile 12.500 TL aralığına çıkabilir.

Zamlı Emekli Maaşı Ödemeleri

10.000 TL olan en düşük emekli maaşının gelecek hafta gerçekleşecek artış neticesinde 11.500 TL ile 12.500 TL aralığına yükseleceğine tahminler bulunurken, zamlı maaş ödemelerinin hangi tarihlerde milyonlarca emeklinin hesabına aktarılacağı da merak ediliyor. Temmuz ayından itibaren zamlı maaş ödemeleri milyonlarca emekliye verilecek. Bu çerçevede, SSK ve Bağkur emeklilerine 17-28 Temmuz tarihleri arasında tahsis numarasının son rakamına göre yüzde 24,73 oranında zamlı maaşların sağlanması bekleniyor. 2025 yılının ocak ayına kadar söz konusu maaşlar devam edecek. Gelecek yıl ocak ayında ise yılın son altı ayındaki enflasyon verileri baz alınarak emekli maaşlarına yeniden atışa gidilecek.

Ekonomi Haberleri