En Düşük Emekli Maaşı Oranlara Göre Hesaplandı! Kuruşuna Kadar Tablo Hazırlandı

Farklı oranlar üzerinden temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zam neticesinde en düşük maaşının hangi seviyeye çıkacağına dair hesaplamalar yapılıyor.

Ocak, şubat, mart, nisan ve mayıs ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmasının ardından yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından bu oranın artacağı tahmin ediliyor. Bu çerçevede, emekliler, memurlar, sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşlar gelecek ayın ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon rakamlarına dair yapacağı açıklamayı merakla beklerken, güncel enflasyon verileri ve beklentileri üzerinden en düşük emekli maaşının hangi seviyeye yükseleceğine dair hesaplamalar yapılıyor.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

SSK ve Bağkur emeklilerinin en düşük maaşı temmuz ayında da yapılacak artış neticesinde yükselmesi bekleniyor. Ocak ayındaki zam sonrasına 7500 TL olan en düşük emekli maaşı 10.000 TL seviyesine yükselmişti. Temmuz zammı için henüz oran telaffuz edilmedi ancak beş aylık enflasyon farkının yüzde 22,72 olarak belirlenmesinin ardından yüzde 20, yüzde 22.5, yüzde 25 zam oranları üzerinden yapılan hesaplama neticesinde ortaya çıkan tablo şöyle:

En Düşük Emekli Maaşına Yüzde 20 Zam Yapılırsa: 12.000 TL
En Düşük Emekli Maaşına Yüzde 22.5 Zam Yapılırsa: 12.250 TL
En Düşük Emekli Maaşına Yüzde 25 Zam Yapılırsa: 12.500 TL

Memur Emeklisinin Maaşı Ne Kadar Artacak?

En düşük emekli maaşının temmuz ayında yapılacak artışı sonucunda 12.000 TL ile 12.500 TL arasında olacağı tahmin edilirken, memur emeklisinin maaşlarının hangi oranda zamlanacağı da merak ediliyor. SSK ve Bağkur emeklilerinde olduğu gibi memur emeklilerinde de maaş zammı haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklaması ile belirlenecek. Bu çerçevede, haziran ayı enflasyon rakamları için bekleyiş devam ederken, memur ve memur emeklisisinin maaşlarında yüzde 20 dolaylarında artış olacağı düşünülürken, farklı meslek gruplarındaki memurların ve memur emeklilerinin altı ay boyunca alacağı zamlı maaşlar da belli olacak.

Özel Haberleri