Engelli Aylığı Zamlanıyor! Yardımlar Temmuzda 5000 TL Olacak Mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayında yapacağı zam neticesinde engelli aylıklarının ne kadar olacağı merak ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı belirli bir takvime göre hak sahibi engellilere düzenli olarak destek ödemeleri iletiyor. Engel oranı yüzde 40 ile 69 arası olan vatandaşlara 2797 TL, engel oranı yüzde 70 ve üzeri olan vatandaşlara 4196 TL engelli aylığı sağlanırken, söz konusu aylıkların ne kadar zamlanacağı ve zam oranının hangi tarihte ilan edileceği haziran ayının ortalarında merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, yılın ilk beş ayındaki enflasyon verileri ve haziran ayı enflasyon beklentileri baz alınarak engelli aylığı ödemelerindeki artışa dair tahminler yürütülüyor ve hesaplamalar yapılıyor.

Engelli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ocak ayında engelli aylığının da aralarında yer aldığı toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlara memur maaş katsayısına göre zam yapmıştı. Gerçekleşen artış neticesinde engel oranı yüzde 40 ile 69 arası olanlara 2797 TL, engel oranı yüzde 70 ve üzeri olanlara 4196 TL ödeme yapılırken, temmuz ayında destek ödemesinde artışa gidilecek. Temmuz ayında sosyal yardımların hangi oranda zamlanacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulmasının ardından engelli aylığının yüzde 20 oranında zamlanacağı düşünülüyor. Bu durumda, engel oranı yüzde 70 ve üzeri olan vatandaşların faydalandıkları ödeme miktarı 5000 TL seviyesinin üzerine çıkabilir.

Sosyal Yardım Zammı Ne Zaman Açıklanır?

Yüzde 70 ve üzeri engeli olan vatandaşların faydalandıkları aylık ödemelerinin 5000 TL üzerine çıkabileceği düşünülürken, engelli aylığındaki ve farklı destek ödemelerindeki artışların hangi tarihte netlik kazanacağı da merak ediliyor. Türkiye İstatistik Kurumu her ayın ilk günlerinde bir önceki ayın enflasyon rakamlarına ilişkin bilgilendirmede bulunuyor. Bu durumda, temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından milyonlarca memurun maaş zammı belli olacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da temmuz ayının ilk günlerinde memur maaş zammının belli olmasının ardından memur maaş katsayısına göre hesaplanan destek ödemelerine dair kamuoyunu bilgilendirecek.

Ekonomi Haberleri