Erdoğan: '15 Temmuz Direnişi Türkiye'nin Birlik ve Beraberlik Ruhunu Gösterdi'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı"nda yaptığı konuşmada, Türk milletinin 15 Temmuz direnişinin önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına katılımcılara selamlayarak başlayan Erdoğan, Türk milletinin 15 Temmuz'da gösterdiği direnişin yıldönümünde bir araya geldiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz İçin Önemli Açıklamalar Yaptı

Erdoğan, "Bugün, aziz milletimin şahlanıp ırmaklar misali taştığı gündür, diri olup, iri olup, bir olup istiklali için coştuğu gündür, denizlerden engin ferasetiyle ve dağlardan yüce asaletiyle yediden yetmişe her bir ferdiyle çıkıp meydanlara koştuğu gündür" diyerek milletin direnişini ve birlik ruhunu övdü. 15 Temmuz'un Türkiye'nin zafer günü olduğunu vurgulayan Erdoğan, milletin FETÖ'cü darbecilere karşı gösterdiği direnişin 8. yılında Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı, "Tıpkı 8 yıl önce olduğu gibi bugün de omuz omuzayız, biriz beraberiz, genci yaşlısı, kadını erkeğiyle 85 milyon hepimiz tek yumruğuz." sözleriyle birlik mesajı verdi.

Erdoğan, Türkiye'nin bu birlik ve beraberliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu muazzam birlik ve beraberlik için dosta güven, düşmana korku veren bu dik duruş için herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmasında şehitlerimizi anan Erdoğan, "Allah yolunda öldürülenlere 'ölüler' demeyiniz, zira onlar diridirler, ancak siz bunu bilemezsiniz" ayetini hatırlatarak, şehitlerin manevi yüceliğine vurgu yaptı. 15 Temmuz gecesi darbeye karşı direnen vatandaşlarımızdan 252 şehidin olduğunu ve 2 bin 740 insanın da yaralanarak gazi olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı, "Şehitlerimizin yanı sıra, o gece kurşunlara karşı göğsünü siper eden ve meydanlara akın eden tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum." diyerek konuşmasını tamamladı.

Gündem Haberleri