ERMENEKʹTE Ali Erkan Kavaklı Sohbeti

Hz. Peygamberin (S.A.V.) Eğitim Metodu Konferansı
Karaman Şubesi Ermenek Eğitim Bir Sen İlçe Temsilciliği’nce Kutlu Doğum Haftası sebebiyle ’’ Hz. Peygamber’in (S.A.V.) Eğitim Metodu’’ konulu bir konferans düzenlendi. Eğitimci Yazar Ali Erkan Kavaklı ‘’ Peygamberimiz (s.a.v.) hiçbir çocuğu dövmediği gibi, dayak ve şiddeti hiçbir şekilde eğitim metodu olarak tavsiye etmemiştir’’ dedi.
17 Nisan Cuma günü saat 20:30’da Ermenek Nikah Salonu’nda düzenlenen Konferansa Ermenek Belediye Başkanı Necati Akpınar, Eğitim Birsen Şube Başkanı Kasım Aydoğdu, Sarıveliler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Balkaya, İl Yönetiminden Ahmet Ünver , K.Önder Demirkollu, Sarıveliler Eğitim Bir Sen İlçe Temsilcisi Recep Koç, Başyayla İlçe Temsilcisi Ümüt İbrahim Öztürk , daire amirleri, birçok eğitimci ve çok sayıda misafir katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan İlçe temsilcisi Savaş İlkıdır ’’ Bu etkinliğin İlçemizde gerçekleştirilmesinden ve böyle bir anlamlı gecede yoğun katılımın sağlanmasından ötürü, katılımlarından dolayı Ali Erkan Kavaklı hocamıza ve tüm misafirlere ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra farklı çalışmalarla hem eğitim çalışanlarına hem de halka yönelik farklı hizmetlerimiz devam edecektir’’ dedi.
Ardından konferansına başlayan Kavaklı nerdeyse tüm çocuklarla ilgilenerek, onlarla birebir konuşmalarda bulundu. Ebeveynlere Konferans esnasında çocukların bağırıp çağırmamaları yönünde telkinde bulunmamalarını isteyerek’’ Onların seslerini müzik gibi algılayın, bırakın oynasınlar, gezsinler, onlar sizlerin geleceği, onları birey olarak görün’’ dedi. Orda bulunan tüm çocuklara çikolata aldırtarak dağıtılmasını isteyen Kavaklı çocukların tümünü ödüllendirdi. Bütün konuklara 3 tane ayrı ayrı ödev veren Kavaklı ’’ ilk ödeviniz yanında çocukları olanlar hemen sarılıp öpsün, çocukları yanında olmayanlar evlerine gider gitmez sımsıkı sarılarak onları çok sevdiğinizi söylesin’’ dedi.
Kavaklı’’ Peygamber Efendimiz (s.a.v.), çocukları sık sık camiye götürürdü. Orada gördüğü başka çocuklarla da ilgilenirdi. Küçük torunu Ümameʹyi omzuna alır, camiye gelirdi. Camideki cemaate namaz kıldırır, Ümame orada beklerdi. Peygamberimiz (s.a.v.) hiçbir çocuğu dövmediği gibi, dayak ve şiddeti hiçbir şekilde eğitim metodu olarak tavsiye etmemiştir. Dayak ve şiddet, başarıyı artırmadığı gibi, aksine çocuğun şiddet uygulayan öğretmen, anne ve babadan uzaklaşmasına yol açmaktadır. Şiddet uygulayan eğitimci sevilmemekte ve çocuklar üzerindeki etkisi azalmaktadır. Öğrenciler, dayak atan öğretmenden nefret etmektedirler. Eğitimci sevdirmek, nefret ettirmemek, kolaylaştırmak zorundadır. Peygamberimiz (s.a.v.), bize sevdirmeyi ve kolaylaştırmayı tavsiye etmektedir. Efendimiz (s.a.v.), torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin ile ilgilenir ve onlarla oyun oynardı. Bir gün melek torunlar, dedelerinden kendilerine deve almasını istediler. Efendimizin deve alacak imkanı yoktu. Kendisi eğildi ve onlara şöyle dedi:“Haydi binin! Bundan iyi deve mi olur?”
Oyun, çocuğun en tabiî ihtiyacıdır. Oyun sayesinde çocuk, arkadaş edinmeyi, onlarla geçinmeyi öğrenir. Oyun oynarken birçok yeteneğini geliştirir. Kelime hazinesi zenginleşir. Birçok şeyi arkadaşlarından öğrenir, onlara öğrendiklerini öğretir’’ dedi.
Konferansı pür dikkat eden misafirlerden bazılarının göz yaşlarına hakim olamadıkları görüldü. Yoğun alkış alan Kavaklı kitaplarını imzalatan herkesle tek tek ilgilendi. Program sonrası rahatsız olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Blgiç’i ziyaret eden Kavaklı geçmiş olsun dileklerinde bulunarak kitaplarından hediye etti.
 
 
 
 

Yaşam Haberleri