Ersu Şaşma, 2024 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Sırıkla Atlamada Bronz Madalya Kazandı

Milli sporcu Ersu Şaşma, 2024 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda İtalya'da sırıkla atlamada bronz madalya kazandı, bu başarısı Türk atletizm tarihinde önemli bir yer edindi.

2024 Avrupa Atletizm Şampiyonası, İtalya'da düzenlendi ve milli sporcu Ersu Şaşma, erkekler sırıkla atlamada bronz madalya kazandı.

Roma'daki Olimpiyat Stadı'nda gerçekleşen etkinlik sona erdi.

Ersu Tarihe Geçti

Şampiyonanın son gününde erkekler sırıkla atlama finalinde mücadele eden Ersu Şaşma, 5,50, 5,65 ve 5,75 metrelik atlamaları ilk denemelerinde geçti. 5,82 metrelik yüksekliği ikinci denemesinde aşan Ersu Şaşma, 5,87 metrelik atlamada üç denemesinde başarısız oldu.

Ersu, Alman Oleg Zernikel ile Avrupa üçüncülüğünü paylaştı. Bu yılki en iyi derecesini tekrarlayarak 5,82 metreyle bronz madalyayı Türkiye'ye kazandıran Ersu, bu alanda Türkiye'nin ilk büyükler Avrupa şampiyonası madalyasını kazanarak unutulmaz bir başarıya imza attı.

Erkekler sırıkla atlamada olimpiyat şampiyonu İsveçli Armand Duplantis, 6,10 metreyle şampiyona rekorunu kırarak altın madalyayı elde etti. Yunan Emmanouil Karalis ise 5,87 metrelik atlamasıyla gümüş madalyayı kazandı.

Tuğba'dan Gümüş Madalya

Türkiye, Avrupa Atletizm Şampiyonası'nı birer gümüş ve bronz madalyayla noktaladı. Milli sporcu Tuğba Danışmaz, kadınlar üç adım atlamada gümüş madalya kazandı.

Madalya sıralamasında ev sahibi İtalya zirvede yer aldı. İtalya, şampiyonayı 11 altın, 9 gümüş ve 4 bronz madalya ile tamamladı. Fransa ise 4 altın, 5 gümüş ve 7 bronz madalya ile ikinci sırada yer aldı.

Spor Haberleri