Evde Bakım Maaşı 1.500 TL Birden Zamlanacak Mı?

Evde bakım maaşının temmuz zammı neticesinde 1500 TL artıp artmayacağı ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Evde bakım maaşındaki artış miktarı gelecek hafta çarşamba günü Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını duyurması ve milyonlarca memurun maaş zammının netlik kazanması sonrasında belirlenecek. Bu çerçevede, evde bakım maaşından yararlanan vatandaşlar da temmuz ayı artışına ilişkin gelişmeleri haziran ayının son gününde yakından takip ediyorlar. Haziran ayı enflasyon rakamları henüz açıklanmasa da farklı oranlar üzerinden evde bakım maaşındaki artışlara ilişkin hesaplamalar gerçekleştiriliyor ve tablolar oluşturuluyor.

Evde Bakım Maaşı 2024 Temmuz Zammı

Temmuz ayında evde bakım maaşına ocak ayında olduğu gibi memur maaş katsayısına göre zam yapılacak. Haziran ayı enflasyon rakamlarının gelecek hafta çarşamba günü Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulması ile birlikte evde bakım maaşının yüzde 20 civarında artacağı tahmin ediliyor. Bu durumda, evde bakım maaşı ödemeleri 9000 TL seviyesine yükselebilir. Evde bakım maaşındaki nihai artış memur maaş katsayısına göre belirlenecek olması nedeniyle memur maaş katsayısının belli olmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile zam oranına ve güncel tutarlara ilişkin kamuoyunun aydınlatılması bekleniyor.

Temmuz 2024 Evde Bakım Yardımı Ödemesi

Evde bakım maaşının yüzde 20 civarındaki artış neticesinde 9000 TL seviyesine çıkacağına dair temmuz ayına sayılı saatler kala hesaplamalar gerçekleştirilirken, evde bakım maaşından yararlanan vatandaşlar da güncel hesaplamaları yakından takip ediyorlar. Evde bakım maaşı temmuz ayında belirli bir takvime göre hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılacak. Evde bakım maaşı ödemeleri genellikle ay ortasında iletildiği için 15 Temmuz civarında evde bakım maaşı ödemelerinin sağlanması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak. Evde bakım maaşından yararlanan vatandaşlar da güncel gelişmeleri yakından takip edecekler.

Gündem Haberleri