Evde Bakım Maaşı Temmuz 2024 Ödemesi! Tarih Belli

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayında evde bakım maaşı ödemelerini hangi tarihte hesaplara aktaracağı ile ilgili araştırmalar sürüyor.

Temmuz ayının ortalarına doğru ilerlerken evde bakım maaş ödemesinden yararlanan vatandaşlar ödemelerin ne zaman başlayacağına ilişkin araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Evde bakım maaşının hangi tarihte sağlanacağına ilişkin bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanmasa da geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak tahminler yürütülüyor. Evde bakım maaşı ödemelerinin hangi tarihlerde sağlanacağının yanı sıra, evde bakım maaşındaki artış ve güncel ödeme miktarları da araştırılan konular arasında yer alıyor.

Evde Bakım Maaşı 2024 Temmuz Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayında evde bakım maaşı ödemesinin hangi tarihte sağlanacağına ilişkin resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgi vermedi fakat geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak gerçekleşen tahminlere göre temmuz ayının ortalarında evde bakım maaşı ödemelerinin sağlanması bekleniyor. Bu durumda, 15 Temmuz civarında 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı ödemelerinin iletilmesi halinde bakanlık açıklamalarda bulunacak. Evde bakım maaşından yararlanan vatandaşlar da temmuz ayının ortalarında gerçekleşecek duyuruları yakından takip edecekler.

Evde Bakım Yardımı Zamlandı Mı?

Evde bakım maaş ödemelerinin temmuz ayının ortalarıda hesaplara aktarılması beklenirken, söz konusu ödemeler öncesinde zam miktarına ve güncel destek tutarlarına dair araştırmalar gerçekleştiriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayında da memur maaş katsayısına göre evde bakım maaşına, yaşlı ve engelli aylıklarına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine, toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlara zam yapacak. Bu çerçevede, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından temmuz ayı itibariyle milyonlarca memurun maaşına yüzde 19,71 oranında zam yapılacak. Memur maaş zammının belli olmasının ardından sosyal yardım ödemelerinde gerçekleşen hesaplamalara göre destek ödemeleri yüzde 19.31 oranında yükselirken, evde bakım maaşı 9077 TL seviyesine çıkacak. Söz konusu destek ödemeleri 2025 yılının ocak ayına kadar zamlı olarak aktarılacak. Gelecek yıl ocak ayında memur maaş katsayısına göre destek ödemeleri yeniden belirlenecek.

Ekonomi Haberleri