Evde Bakım Maaşı Zamlanıyor! Herkese Zamlı Ödeme Yapılacak

Evde bakım maaşından yararlanan vatandaşlar önümüzdeki süreçlerde hangi oranda artışa gidileceğine dair araştırmalar gerçekleştiriyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz hafta Kurban Bayramı öncesinde 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı ödemelerini ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarda yatırdı. Hanesinde bakıma muhtaç birey bulunan vatandaşlara 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı iletilmesinin ardından haziran ayının ortalarında evde bakım yardımından yararlanan vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında evde bakım maaşındaki artışlar ilk sırada yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşına yapılacak zam ile ilgili resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunmasa da güncel enflasyon verileri üzerinden evde bakım maaşındaki artışa dair hesaplamalar yapılıyor ve tablolar oluşturuluyor.

Evde Bakım Maaşı 2024 Temmuz Zammı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşının da aralarında yer aldığı toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardım ödemelerine ocak ayında olduğu gibi temmuz ayında da memur maaş katsayısına göre zam yapacak. Bu kapsamda, sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşların gözü kulağı memur maaş zamlarına dair yapılacak açıklamalara çevrildi. Memur maaşlarının haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde duyurulmasının ardından zamlanması bekleniyor. Bu durumda, haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde açıklanmasının ardından milyonlarca memurun maaşının yüzde 20 dolaylarında yükseleceği tahmin edildiği için evde bakım maaşına yüzde 20 dolaylarında zam yapılabilir. Gerçekleşecek artış neticesinde evde bakım maaşı 9000 TL seviyesine yükselebilir.

Hangi Sosyal Yardımlara Zam Gelecek?

Evde bakım maaşının haziran ayındaki artış sonrasında 9000 TL seviyesine çıkacağına dair tahminler bulunurken, evde bakım maaşına, farklı sosyal yardımlara zam yapılıp yapılmayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerine altı ayda bir zam yaparken, ocak ayında evde bakım maaşının yanı sıra sosyal ve ekonomik destek ödemesi, yaşlı ve engelli aylıkları zamlanmıştı. Temmuz ayında söz konusu destek ödemelerinde artışa gidilmesi durumunda bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile artış miktarına ve güncel tutarlara dair kamuoyu bilgilendirilecek.

Gündem Haberleri