İlki 2017 yılında gerçekleştirilen ve ilgiyle karşılanan proje ile kısıtlı eğitsel imkânlara sahip ve akademik başarısı yüksek 8. sınıf öğrencilerinin, fen-matematik ve doğa bilimlerine olan ilgi ve farkındalıklarının arttırılması amaçlanıyor.
Proje kapsamında öğrencilerin bilimin doğasını tanımaları, bilimi yerinde ve yaşayarak öğrenmeleri, doğadaki bilimi keşfetmeleri ve bilimsel bakış açısı kazanmaları hedeflenirken proje süresince öğrenciler için fen-matematik ve doğa bilimlerine yönelik olarak deney, gözlem, arazi çalışmaları, grup çalışmaları, oyun, drama, gezi gibi 'yaparak-yaşayarak' öğrenmenin temel alındığı zengin öğretim yöntemleri tasarlandı.
Yürütücülüğünü Doç. Dr. Cihat Abdioğlu’nun yaptığı, Doç. Dr. Mustafa Çevik, Dr. Öğr. Üyesi Elif Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Cihad Şentürk ve Arş. Gör. Dr. Deniz Gökçe Erbil’in uzman olarak yer aldığı projede çeşitli fakültelerden öğretim elemanları ve öğrenciler de eğitmen veya rehber olarak görev alacak.
Karaman’ın Çoğlu, Kılbasan, Esentepe ve Morcalı köyleri ile şehir merkezinde faaliyet gösteren ortaokullardan toplam 30 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan ve yedi gün sürecek projede öğrencilerin gönüllülük durumu ve akademik başarıları göz önünde bulundurulacak. Projede ayrıca Konya Bilim Merkezi, Kelebekler Vadisi ve Mersin’in Mut ilçesine bilimsel ve kültürel geziler düzenlenecek.
Proje ile ilgili etkinlik programı proje web sayfasında yayınlanacak olup detaylı bilgi için http://www.karamanbilimkampi.org/ adresi veya karamanbilimkampi (instagram) sayfası ziyaret edilebilir.