Fırçalar Çantada Dişler Yolunda Projesi devam ediyor

Fırçalar Çantada Dişler Yolunda’ Projesi hedefini daha da genişleterek devam ediyor.

 İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Nuriye ULU tarafından Koruyucu Hekimliğin önemini halkımıza benimsetme adına Karaman ilimize davet edilen Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ç.Türksel DÜLGERGİL  ʹʹFırçalar Çantada Dişler Yolundaʹʹ Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Programı ile Karamanʹda hastalarla buluşuyor. 3 gün boyunca sürmesi planlanan program 3 ayrı yaş grubuna ve engellilere hizmeti amaçlıyor.

10 Temmuz Salı günü, Karaman Merkezde bulunan 3 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde 1-3 yaş grupları arası (12-24-36 ay) bebeklere Ağız ve Diş muayenesi yapılıp ebeveynler konu hakkında bilgilendirilecek.

11 Temmuz Çarşamba günü, Karaman İl Merkezine bağlı Akçaşehir Kasabası’nda 6-13 yaş grupları arasındaki çocukların dişlerine flor-jel-vernik uygulaması yapılacak.

12 Temmuz Perşembe günü, Özel Kaya Emre Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde yaş sınırı olmaksızın 7ʹden 70ʹe bütün engelli hastalara yönelik Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Programı uygulanacak.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Nuriye Ulu; "İlgili yaş gruplarındaki çocuklarımızı ve ailelerini programımıza davet ediyoruz. Koruyucu sağlık hizmetiyle daha sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle" dedi.

Sağlık Haberleri