Geri Ödemesiz HER AY 7608 TL Veriliyor! İşte Gerekli Şartlar

Farklı bakanlıkların vatandaşlara sunduğu destek ödemelerine dair haziran ayının ortalarında da araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Dezavantajlı gruptaki bireylere destek olabilmek için haziran ayında da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı belirli bir takvime göre sosyal yardımları iletti. Destek ödemeleri genellikle ayın 10'u ile 20’si arasında hesaplara aktarılırken, haziran ayının ortalarında Kurban Bayramı’nın başlaması nedeniyle ödemeler erkene çekilmişti. Haziran ayı ödemelerinin tamamlanmasının ardından önümüzdeki aylardaki ödeme tarihleri ve zam oranları merak edilirken, farklı destek programlarından kimlerin yararlanacağı ve güncel miktarları da araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da toplumun farklı kesimleri için hayata geçirilen destek programlarının detaylarına ilişkin resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyurular ile kamuoyunu bilgilendiriyor.

Evde Bakım Maaşı Başvuru Şartları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hanesinde bakıma muhtaç kişilerin bakımını üstlenen vatandaşlara her ay 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı ödemelerini iletiyor. Haziran ayında da evde bakım maaşı ödemeleri sağlanırken, temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklaması ve milyonlarca memurun maaşına zam yapılması sonrasında evde bakım maaşı ödemelerinde artışa gidilecek. Destek ödemesindeki artışa dair bekleyiş sürerken, evde bakım maaşından kimlerin yararlanabileceği de merak ediliyor. Evde bakım maaşından faydalanabilmek için koşullar şu şekilde:

  1. Engelli Sağlık Kurulu Raporu’nda “Ağır Engelli” olduğunu belgelendirenler.
  2. Engelli kişinin başkasının yardımı ve bakımı olmadan hayatını devam ettiremeyecek düzeyde olması yani tuvalet, beslenme ihtiyacını, giyinip soyunabilme, merdiven inip çıkabilme vb.
  3. Aile bireyleri her türlü gelirleri toplamı evde yaşayan birey sayısına bölündüğünde birey başına düşen gelirin bir aylık net asgari ücretin 2/3’ünden az olanlar

Evde Bakım Maaşı Zammı

Evde bakım maaşı ödemesinden kimlerin yararlanabileceğine dair haziran ortasında araştırmalar yapılırken, evde bakım maaşı ödemesindeki artış miktarı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşına ve toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardım ödemelerine temmuz ayının ilk günlerinde zam yapacak. 3 Temmuz tarihinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaşlarının yüzde 20 dolaylarında artacağına dair tahminler bulunuyor. Bu durumda, sosyal yardım ödemelerinde de yüzde 20 dolaylarında artış hayata geçebilir. Böylece 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı 9000 TL civarında çıkabilir.

Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Ödeniyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşı ödemelerini her ay belirli bir takvime göre ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletiyor. Dini bayramlardan önce ödemeler erkene çekilebilirken, genellikle ay ortasında ödemeler sağlanıyor. Bu kapsamda, önümüzdeki süreçlerde her ayın 15 civarında evde bakım maaşı ödemeleri hak sahibi yüz binlerce vatandaşın hesabına aktarıldıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu aydınlatılacak. Evde bakım maaşından yararlanan vatandaşlar da güncel ödemelere ve gelişmelere dair bakanlık tarafından yapılacak açıklamaları yakından takip edecekler.

Ekonomi Haberleri