Gübre Desteği! Çiftçilere Haziran Sonunda Yeni Yardım

Haziran ayının son günlerinde ülke genelindeki üreticilere destek olabilmek için yurt çapındaki farklı belediyeler tarımsal destek projeleri hayata geçiriyorlar.

Haziran ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi Tarım ve Orman Bakanlığı farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerini belirli bir takvime göre ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarıyor. Bu çerçevede, tarımsal desteklere ilişkin temmuz ayı öncesinde araştırmalar yapılırken, belediyelerin destek projeleri de yakından takip ediliyor. Haziran ayının son günlerinde ülke genelindeki farklı belediyeler üreticilere sunulan desteklerin ayrıntılarına ilişkin bilgilendirmede bulunurken, mazot, gübre, fidan, fide destekleri de yakından takip ediliyor.

Çiftçilere Gübre Desteği 2024 Haziran

Haziran ayının ilk gününden itibaren ülke genelindeki farklı belediyeler üreticilere sunulan desteklerin detaylarına ilişkin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile bilgilendirmede bulunuyorlar. Bu kapsamda, Bornova Belediyesi de çiftçilere gübre desteği sağlandığını duyurdu. Desteklerin verilmesinin ardından belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

‘’Bornova Belediyesi, hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Eğridere Mahallesi’nde çiftçilerin talepleri doğrultusunda gübre desteği sağladı. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmada, bayram öncesinde yapılan temizlikte elde edilen doğal hayvan gübreleri, tarlalara ve bahçelere dağıtıldı. Eğridere Muhtarı Turgut Karabaş ve gübre desteği alan yerel üreticiler; Kadriye Özbek ve Ahmet Karabaş, Bornova Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Ömer Eşki’ye teşekkürlerini iletti. Muhtar Karabaş, bu tür desteklerin yerel üreticiler için büyük önem taşıdığını ve üretim maliyetlerini düşürerek verimliliği artırdığını belirtti’’ denildi.

2024 Haziran Tarımsal Destekleri

Bornova Belediyesi gübre destekleri ile ilgili bilgilendirmede bulunurken, yurt çapındaki farklı belediyelerin destekleri de merak edilen konular arasında yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı genellikle cuma günleri tarımsal destekleri çiftçilerin hesaplarına aktarırken bu hafta ya da önümüzdeki haftalarda cuma günleri tarımsal destek ödemelerinin sağlanması veya farklı programlar çerçevesinde ödemeler yapılması durumunda bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacak duyurular ile bilgilendirmede bulunacak.

Ekonomi Haberleri