Geçtiğimiz öğretim yılında oldukça başarılı ve verimli bir yılı geride bıraktıklarını ifade eden Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Okka, “Elde ettiği başarılarla adından söz ettiren fakültemiz, alanında yetkin bilim adamları ve sanatçılar yetiştirmek üzere gerekli alt yapıyı oluşturarak, en yeni teknik donanımı ve en kaliteli malzemeleri öğretim elemanı ve öğrencilerimizin hizmetine sunarak, toplumun, bilim ve sanat dünyasının aydınlanmasına önemli katkılar kazandırmaktadır" dedi.
Rektör Şahin’e teşekkür
Prof. Dr. Mehmet Okka şöyle devam etti: "Sanatın evrensel dilini kullanarak, ulusal ve uluslararası düzeydeki bilimsel, sanatsal, kültürel gelişmeler ışığında, bilime ve sanata farklı bakış açıları kazandırabilen, aynı zamanda köklü Türk kültürünü benimsemiş, milli ve manevi değerlere sahip sanatçı ve tasarımcılar yetiştirmeyi kendine misyon edinen fakültemizde, Resim, Heykel, Grafik, Geleneksel Türk Sanatları, Seramik, Endüstri Ürünleri Tasarımı, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı olmak üzere toplamda 7 bölüm bulunmaktadır. Bu bölümlerde Konya ve ülkemizin kültür-sanat değerlerini yükselterek çağdaş seviyeye ulaştırmak ve bu konuda yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak üzere özverili, başarılı ve oldukça deneyimli bir akademik alt yapı bulunmaktadır. Bu konuda Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin hocamızın vermiş olduğu destek göstermiş olduğu teveccüh bizler için çok kıymetli. Bu vesile ile kendilerine teşekkür ediyorum.”
“Başarılar her geçen yıl artıyor”
Fakülte olarak sosyal ve kültürel etkinliklerdeki başarılarının her geçen yıl arttığının altını çizen Prof. Dr. Okka, “Fakültemiz gerek bünyemizde organize edilen gerekse akademisyenler, öğrenciler ve bölümler tarafından gerçekleştirilen pek çok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Sanatsal faaliyetlerin yanı sıra, kitap, makale, bildiri; sempozyum ve konferans gibi yayın çalışmaları ve özellikle patent ve tasarım/marka tescil çalışmalarının da yapıldığı fakültemiz öğretim elemanları ve öğrenciler alanındaki en prestijli kurum ve organizasyonların gerçekleştirdiği yarışmalardan ödüllerle dönerek üniversitemizin adını gururla duyurmaktadır. Sadece son bir yıla baktığımızda gerek yurt içi gerekse yurt dışında 766 ortak bilimsel ve sanatsal faaliyet gerçekleştirilirken, farklı platformlarda öğretim elamanı ve öğrenci bazında 200’ün üzerinde ödül ve sergileme ile önemli bir başarıya imza atıldı. Burada akademisyenlerimizin istek ve azminin öğrencilerimize ilham kaynağı olduğunu söylemek yerinde olacaktır. Böylelikle öğrencilerimiz de akademisyenlerimizin doğru yönlendirmeleriyle kendilerini gösterebilen birer sanatçı olarak yetişmektedir. Tüm bunlar düşünüldüğünde bu başarının tesadüf olmadığını söylemek gerekir. Ayrıca bu başarılar elbette ki fakülte olarak bizlerin motivasyonunu artırmaktadır. Elde ettiğimiz bu motivasyonla, başarıların önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğinden hiç şüphem yok” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Okka şöyle devam etti: “Fakültemiz, ülkenin ihtiyacı olan milli ve manevi değerlere sahip çıkan öğrencilerin yetiştirilmesi, uluslararası öğrenci hareketliliğinin arttırılması, sanatsal ve bilimsel faaliyetlerle ulusal ve uluslararası tanınırlığın arttırılması, akreditasyon süreçlerinin tamamlanması, alanında uzman akademisyen kadrolarının güçlendirilmesi, öğrenci başına düşen eğitici ve mekan oranlarının iyileştirilmesi hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir. Bunun için fiziki ve akademik alt yapısında iyileştirmeler yapılmaktadır. Şu an için sağlam akademik bir kadroya sahip olarak üst düzey başarıyı yakalamış olan fakültemizin önümüzdeki birkaç yıl içerisinde ülkemizin önde gelen sanat kurumları arasında adından sıkça söz ettireceğinin de bir göstergesidir. Yine öğrenci kontenjanı bazında baktığımızda bu yıl kontenjanlarımız yaklaşık yüzde 50 oranında artmasına, özel yetenek sınavlarımız da özellikle Konya üniversitelerinden bazılarıyla ve Türkiye’de çoğu üniversiteyle sınav tarihimizin çakışmasına ve sınav başvuru puanımızı 200 taban sınırına yükseltmemize rağmen tercih edilirliğimizde bir değişme olmadı ve kontenjanlarımız doldu. Ayrıca bu yıl fakültemiz özel yetenek sınavına müracaat eden adayların sınava girme oranının önceki yıllardan daha yüksek olduğunu tespit ettik. Bu hususta özellikle fakültemizi tercih eden adayların sınava bilinçli olarak girdiklerini düşünmekteyiz ve bu da fakültemizin kalite standardını arttıran önemli bir noktadır.”
“Konya’ya karşı da sorumluluklarımız var”
Fakülte olarak öğretim faaliyetlerinin yanı sıra kadim başkent Konya’ya karşı da sorumlulukları olduğunun altını çizen Prof. Dr. Mehmet Okka, “Kentin sanatsal, kültürel yaşamına katkıda bulunmak, milli ve manevi kültürünün yaşatılması ve sürdürülmesine öncülük etmek fakülte olarak bizim temel misyonumuz arasında yer almaktadır. Bunun için pek çok sergi, çalıştay vb. gibi faaliyetleri başta Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyeleri olmak diğer kamu ve özel kurumlarla birlikte kentle bütünleştirerek gerçekleştiriyoruz. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış köklü bir şehir olan Konya’nın kültüre ve sanata ne kadar değer verdiğini gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde rahatlıkla görebilmekteyiz. Bu yüzden bu coğrafyanın insanının kültür ve sanata yabancı olması düşünülemez. Bizler de gerçekleştirdiğimiz hemen hemen tüm etkinliklerde halkın katılımını oldukça önemsiyoruz” dedi.