HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

Seçim çalışmaları için Kılbasan Beldesine giden Hak ve Eşitlik Partisi İl Teşkilatı ve Milletvekili adayları Yücel ALTUN ve Saniye KANGOOĞLU Kılbasanlı larla bir araya geldiler.
Partisinin seçim bildirgesi hakkında bilgi veren Yücel ALTUN Şunları söyledi;
Özellikle ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı bir ülkeyiz.
 Fakat Türkiye’de tarım ve hayvancılık politikaları iflas etmiştir. Türk çiftçisi borç batağına sürüklenmiş, tapuları yabancı bankalarca ipotek altına alınmıştır.
Yok, olan tarım ve hayvancılığını geliştirmek için faizsiz ve 10 yıl geri ödemesiz ‘’ÖZEL ÇİFTÇİ KREDİSİ ‘’uygulaması başlatılacaktır.
Köylere öğretmen  ve imamın yanına ziraat mühendisleri ve veterinerler atanacak, kendilerine tahsis edilecek arazilerde çiftçilere tohum,ilaçlama,ekim,ürün alam ve besicilik ile ilgili uygulamalı eğitimler verilerek modern tarım ve hayvancılık teknikleri ile güçlendirilecektir.
 Devlet çiftçinin ürünlerine alım garantisi verecek,hayvancılığın tekrar canlanması ve enerji üreten çiftlik projesi için 100 büyük ‘’BESİ MODEL ÇİFTLİKLERİ’’kurulacak.Çiftliklerde ileri  teknolojiler kullanılarak tarım ve hayvancılık yapılacak aynı zamanda enerji üretecektir.Bu örnek modeller ülke geneline yayılarak  Tarım ve hayvancılık geliştirilecektir.
Mazot,gübre,tohum ve elektrikten vergi alınmayacak,Tarım ve Hayvancılık yüzde 40 sübvanse edilerek desteklenecektir dedi
Saniye KANGOOĞLU ise Partisinin Yüksek Seçim Kuruluna teslim edilen listelerde toplam 122 kadın aday ile kadınların en fazla temsil edildiği parti olduğunu belirtti.
Aile ve Kadın konularında açıklamalarda bulunan KANGOOĞLU;
Kadınlarımız ekonomide,üretimde,eğitimde,siyaset de haklarına kavuşacaktır Kadın ve aile konusunda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına destek verilecektir.
Evde,tarım ve orman işlerinde çalışan kadınlar da iş kanunu kapsamına alınacaktır.
Kadınların eğitim düzeyleri yükseltilecek,kalkınma sürecinde,iş hayatında ve karar alma mekanizmalarında daha fazla rol almaları sağlanarak toplumsal konumları güçlendirilecektir dedi.
Ayrıca ;’’HOŞ GELDİN ÇOCUK’’ paketi hakkında bilgi veren KANGOOĞLU ; Hoş geldin çocuk paketi ile yeni doğan çocuklar için yıllık geliri 34.000 TL’nin altında olan ailelerde,annenin hesabına 12 ay süreyle aylık 500 TL yatırılacak.,müteakip yıllarda 2.çocuk 300TL,3.çocuk 150 TL,4.çocuk 75TL,5.çocuk ve diğerleri için her ay 50TL ödenecek,ailelerimize destek sağlanacaktır dedi.
İl Başkanı Veysel ÇETİNKAYA’da  26 Nisan Salı Günü seçim çalışmaları için Karaman’a gelecek olan  Hak ve Eşitlik Partisi g
Genel Başkanı   Osman PAMUKOĞLU’nun  Aktekke meydanında saat :18:00’deki Halka hitap buluşmasına Kılbasanları davet etti.
 

Siyaset Haberleri