İl İçi Öğretmen Yer Değiştirme Sonuçları Açıklandı

MEB, 2024 il içi öğretmen yer değiştirme sonuçlarını PBS üzerinden açıklayacak.

İsteğe bağlı il içi yer değiştirme işlemleri ve tarihlerine ilişkin bilgi, Millî Eğitim Bakanlığı'nın Personel Bilgi Sistemi'nde (PBS) erişilebilir durumda bulunuyordu.

İlk Atamalar Ne Zaman Yapılacak?

MEB tarafından yapılan duyuruya göre, il içi atamalar valilikler tarafından 22 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Bununla birlikte, il içi atamalara katılım için belirli bir şartın sağlanması gerekmektedir.

Atama İçin Gerekli Şart

Bu şart, başvuru yapan eğitim personelinin 30 Eylül 2024 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az üç yıllık çalışma süresini tamamlamış olmasıdır.

Atamalara Hizmet Puanı Etkisi

İl içi yer değişikliğine başvuracak öğretmenlerin hizmet puanları, başvuruların son tarihi olan 17 Mayıs 2024'te dikkate alınarak belirlendi. İl içi yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercihleri göz önünde bulundurularak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.

Ayrıca, hizmet puanının eşit olması durumunda sırasıyla; öğretmenlikteki görev süresi daha uzun olan, öğretmenliğe daha önce başlamış olan adaya öncelik tanınacaktır. Eğer eşitlik devam ederse, atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

Gündem Haberleri