İmar Çalışması Şehrin Kalitesini arttıracak

Geçtiğimiz aylarda gündeme oturan ve bir çok iş adamını yatırım için hareket geçiren imar çalışması Belediyenin desteğini bekliyor.
Karamaninsesi.com imtiyaz sahibi Hüseyin Ölger, Atayurttan Organize yoluna kadar alanın imara açılması durumunda birçok iş adamlarından yatırım sözü aldıklarını ve buraya Karamanʹın en modern yerleşiminin kurulabileceğini söyledi. Bu güne kadar imar izni verilmediğini belirten Hüseyin Ölger, bu alanların şu anda atık durumda olduğunu ve Şehrimize gelen yatırımcıların hevesinin kaçtığının altını çizdi.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman ile görüşen Hüseyin Ölger Bu tarlalardan hiçbir şekilde verim alınmadığını belirterek  "Eğer buralar yeni imar çalışmasının içine alınmaz ve imara açılmazsa ilerleyen yıllarda Karaman büyük sıkıntı çekecek. Çünkü bu alanlarda her geçen gün kaçak yapılar devam ediyor. 5 yıl sonra bakmışsınız ki bu alanlar çarpık yapılarla dolmuş olacak. O zaman Belediye mecburen imara açacak. Olan tabii ki Karamanʹa olacak. Biz istiyoruz ki burası şimdiden imara açılsın! Çarpık bir yerleşim yerine modern konutlar, dükkânlar ve iş yerleri yapılsın.
Karaman büyüyen bir şehir diyoruz, ama maalesef mecburiyet caddesi olarak ta bilinen İsmet Paşa caddesinden başka büyüyen bir yer yok! dar bir alana vatandaşı sığdırmaya çalışıyoruz. Şehirleşme alanında uzman olan kişilerle görüştük, güzel bir fikir olduğunu söylüyor ve bizlere destek veriyorlar. Tabii bunların yanında küçük bir azınlıkta orasının tarımsal alan olduğunu iddia ederek imara açılmasına sıcak bakmıyorlar. Ben bu kişilere sesleniyorum buranın neresi tarımsal alan bir kere tarlalarda su yok, su kuyusu vurmak istersen devlet izin vermiyor. Ektiğin mahsulden verim alamıyorsun! Tarla sahipleri 5/1 fiyatına tarlaları kiraya veriyorlar. Neden? Çünkü orada ki toprağın verimi kalmamış. 
Karaman’ı yönetenler bu teklifimizi dikkate almalı ve bir an evvel gerekli işlemleri hızlı bir şekilde sürdürüp olumlu bir şekilde sonlandırmalı.” Dedi.

VALİ; HAYIR DUASI ALMAK İSTİYORSAK BU PROJE GERÇEKLEŞMELİ

Karaman Valisi Süleyman Kahraman Projenin çok güzel olduğunu belirterek, “Eğer ileride halklımızdan hâyır duası almak istiyorsak bu projenin bir an evvel hayata geçmesi gerekir.” Dedi.
Çarpık yerleşim her şehrin kaderinde vardır, ama buna göz yummak veya oluşmasına fırsat vermek o şehre yapılacak en büyük kötülüktür diyen Vali Süleyman Kahraman şunları söyledi, “ Söylediğiniz bu proje epey bir zamandır bizim gündemimizde. Emin olun gerçekleşmesini ben çok istiyorum. Bu konu hakkında yetkililere istişareler yapıyorduk, ama inşallah bundan sonra bu çalışmayı hızlandıracağız. Ben inanıyorum ki buraya belirttiğiniz gibi yeni konutlar, iş merkezleri, Alışveriş merkezleri yapılırsa Karaman halkından ömür boyu hâyır duası alırız. Eğer buna kayıtsız kalırsak ileride çarpık yerleşimler olursa oda bizim için kötü bir iz olur. Sayın Belediye Başkanımızla ve diğer kurumlarla temaslara girerek bu konuyu hayırlı bir şekilde sonlandıracağız. Bu günlerde İstanbul’dan büyük firmalar Karaman’a ucuz konut yapmak için geliyorlar bu İmar sağlanırsa onlarında önünü açarız, böylelikle Fakir Fukaranın hâyır duasını alırız.” Dedi.

Ekonomi Haberleri