İş Kurmak İsteyenlere BÜYÜK DESTEK! 12 Ay Geri Ödemesiz 250.000 TL

Girişimcilere yönelik güncel kredi paketlerine dair araştırmalar yapılırken, bankalar da resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgi veriyorlar.

Temmuz ayının ortalarına doğru yaklaşırken iş kurmak ve kurduğu işi büyütmek isteyen kişiler bankaların güncel kredi fırsatları ile ilgili araştırmalar yapıyorlar. Bankalar da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi temmuz ayında da güncel kredilerinin faiz oranlarına ilişkin bilgilendirmede bulunuyorlar. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun haziran ayında politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit bırakmasının ardından çeşit ihtiyaç kredisi ve ticari kredi tutarları üzerinden hesaplamalar yapılıp tablolar oluşturulurken, Halkbank’ın girişimci kredileri de yakından takip ediliyor.

Halk Girişimci Kredisi

Halkbank girişimcilere destek olabilmek için çeşitli kredi paketleri çerçevesinde ödemeler sunuyor. Bu kapsamda, bir iş gücüne dayalı olarak kendi işini kurmak isteyen/kurmuş olan, bu iş ile ilgili faaliyeti yürütme yeteneğine ve tecrübesine sahip olduğu kanaatine varılan girişimcilere Halkbank halk girişimci kredisi sağlayacak. Söz konusu kredi limiti 250.000 TL olarak belirlenirken, Halkbank tarafından yapılan açıklamaya göre taksitli işletme kredisi şekilde azami 12 ay ana para geri ödemesiz dönem olmak üzere toplam azami 60 ay vade uygulanabilecek.

Halk Girişimci Kredisi Detayları

Halk girişimci kredisi ile ilgili Halkbank resmi internet sitesi üzerinden detaylı bilgilendirmede bulunurken, iş kurmak ve işini büyütmek isteyen kişiler de krediden kimlerin yararlanabileceğini merak ediyorlar. Halk girişimci kredisinden yararlanabilmek için koşullar şöyle:

  • En az ilkokul mezunu,
  • 45 yaşını aşmamış olan girişimciler yararlanabilecektir.
  • Girişimcinin gazi, şehit/gazi yakını veya engelli olması durumunda yaş şartı 55 olarak uygulanacaktır. (45 yaşını aşmış girişimcilerin başvuruları yalnızca standart başvuru süreci -şube kanalı- ile alınabilecektir.)

Ekonomi Haberleri