Jeofizik Alanında Öncü İsim Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Doç. Dr. Doğan Kalafat'ın vefatının ardından düzenlenecek tören, yarın Fatin Gökmen Konferans Salonu'nda saat 10.30'da başlayacak.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, 65 yaşında hayatını kaybeden Doç. Dr. Doğan Kalafat için yarın saat 10.30'da Fatin Gökmen Konferans Salonu'nda tören düzenlenecek. Kalafat'ın cenazesi, Zincirlikuyu Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

Doç. Dr. Doğan Kalafat Vefat Etti

26 Mayıs 1959'da Van Erciş'te doğan Kalafat, 1984'te Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Sismoloji Laboratuvarı'nda jeofizikçi olarak göreve başladı ve 2004'e kadar laboratuvar şefi olarak çalıştı. 2004'ten 2015'e kadar Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü olarak görev yapan Kalafat, 2015'te başladığı Bölgesel Deprem Tsunami İzleme Merkezi Müdürlüğü görevine geçen haziran ayına kadar devam etti.

Türkiye'de jeofizik biliminin gelişmesine ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'ne birçok katkıda bulunan Doç. Dr. Kalafat, uydu sistemleriyle ilk geniş bant sismik fayların araştırılmasına öncülük etti. Ayrıca, "Deprem Yerinin Belirlenmesi", "Sismogramın Analizi ve Okunması", "Sismik Ağın Kurulması", "Sismik İstasyonlar İçin Büyüklük Denklemlerinin Hesaplanması", "İki Merkezli Çözümler İçin Yerel Kabuk Yapısının Araştırılması", "Deprem Kataloğu Çalışmaları", "Fay Düzlemi Çözümü/Moment Tensör İnversiyon Çalışmaları", "Makrosismik Çalışmalar" ve "Jeolojik Saha Gözlemi" gibi konularda önemli çalışmalar gerçekleştirdi.

Gündem Haberleri