Kadir Gecesi Mesajları

Mübarek Kadir gecesi için mesaj yayınlandı

 Karaman valisi Süleyman Kahraman Ramazan ayı içerisinde yer alan ve bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi için bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Kahraman yayınladığı mesajında; “ Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde bin yıldan daha hayırlı olan Kadir gecesini idrak etmenin mutluluğunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Yüce Allah’ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu bu gece, hasta dünyamızda birtakım sıkıntılarla kıvranan insanlık için nurlu, pırıltılı bir fırsattır.

Tüm İslâm âlemi ile birlikte aziz milletimizin hayatında da önemli bir yer tutan Kadir Gecesinin İslam aleminin ve tüm insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını diliyor, bu mübarek gecenin Karamanımıza, ülkemize ve insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı  Allahʹtan niyaz ediyorum” dedi.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımlayarak tüm İslam Âlemi’nin Kadir Gecesini tebrik etti.

Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bir yandan on bir ayın sultanı olan mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşmanın üzüntüsünü yaşarken, diğer yandan bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne kavuşmanın sevinç ve heyecanı içindeyiz. Kadir Gecesi insanlık âlemi için kurtuluş, rahmet ve bağışlanma vesilesi ile mübarek gecelerin en anlamlısıdır. Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma gibi manevi güzelliklerin daha fazla yaşandığı bu gecenin huzur ve barış getirmesini diliyorum. Tüm hemşerilerimizin ve İslam Âlemi’nin Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle kutlar, ülkemize ve insanlığa hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

-------------------------------------------------------------------------------------------------


Karaman Milletvekili Ve Tbmm Plan Ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Kadir Gecesi Münasebetiyle Bir Mesaj Yayımladı

Her daim yeni bir heyecan ve coşku içinde idrak ettiğimiz Kandillerimizin, Milletimiz ve tüm müslümanlar  için müstesna günler olduğu muhakkaktır.  Dini ve milli günler; dostluğumuzu, kardeşliğimizi ve sevgimizi en sıcak şekilde hissettiğimiz  günlerdir. Gecesini idrak edeceğimiz Kadir gecesi de tüm Müslüman alemine ve bütün insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesi en büyük temennimizdir. 
Bu vesileyle tüm hemşerilerimin ve bütün İslam dünyasının Kadir gecesini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin huzura, barışa,  milli birlik ve beraberliğimizin devamına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

------------------------------------------------------------------------------------------------

CHP Karaman İl Başkanı Ahmet Ertuğrul ve Merkez İlçe Başkanı M.Cem Kağnıcı
Kadir gecesi sebebiyle mesaj yayımladı. Yayınlanan mesajlada şunlar belirtildi; Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, kandil gecelerinin ve Ramazan ayının yıldızıdır.
Zira karanlığın yerine aydınlığı, cehaletin yerine bilimi, savaşın yerine barışı, şiddet ve zulmün yerine hukuk ve adaleti, kin ve nefretin yerine sevgi ve hoşgörüyü öneren yüce Kur’an, mübarek Kadir Gecesi’nde inmeye başlamıştır.

Tırmanan iç ve dış sorunlarımızın çözülebilmesi için ülkemiz insanlarını ötekileştirmemeliyiz, zorlukları birlikte aşma iradesini göstermeliyiz ve umutlarımızı canlı tutmalıyız.

Bu itibarla hemşerilerimizin Mübarek Kadir Gecesi’ni en içten duygularımızla tebrik eder, ülkemize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa esenlikler getirmesini dileriz.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman İl Başkanı İsmet Hilmi Hatipoğlu, Kadir gesei sebebiyle yayımladığı mesajında şunları belirtti; "Kadir Gecesi, Yüce kitabımız Kuranʹın indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu ve mübarek bir gecedir. Kadir gecesi, kulun Allahʹa yakın olduğu gecelerin en önemlisidir. Peygamberimiz Hazreti Muhammed (s.a.v), faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allahʹtan umarak bu geceyi güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağı müjdesini vermiştir. Bizlerde Karaman ve Ülkemiz için, insanlık için korku, endişe, ümitsizlik ve acı veren, her türlü şiddet, terör ve savaşın sona ermesi, bunların yerine adalet, sevgi, barış ve hoşgörünün alması için dua edelim. Kadir Gecesinde bütün insanların günahlardan uzaklaşarak tövbelerinin kabul edilerek  Milletimiz , Ülkemiz ve  bütün İslam alemi için güzelliklere vesile olmasını Cenab-ı Allahʹtan niyaz ederim"

----------------------------------------------------------------------------------------------

Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet SERİN,  Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kadir Gecesi, Ramazan ayının son on gününde gizli olduğuna inanılan, ancak yaygın kanaate göre ayın 27. gecesine tekabül eden gece olarak geçmektedir. Bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi, bugün kutlanacak. 

Kuran-ı Kerimʹin indirildiği gece olarak da bilinen bu gece için aynı isimli bir sure de bulunuyor. 
5 ayetten oluşan ʹʹKadirʹʹ suresinde, bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu bir ayette belirtiliyor. 
ʹʹMelekler ve ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktirʹʹ ayetleri, Kadir Suresiʹnin son ayetlerini oluşturuyor. 

Bu gece Müslümanlar için büyük önem arz ediyor, çünkü bu gecede kim Kadir Gecesiʹni, faziletine inanarak ve alacağı sevabı Allahʹtan bekleyerek ibadetle geçirirse geçmiş günahlarının bağışlanacağına inanılıyor. Ramazan ayında okunmaya başlayan Kurʹanʹın Kadir Gecesiʹnde veya öncesinde tamamlanıp, hatim duasının o gece yapılmasına eskiden olduğu gibi günümüzde de dikkat ediliyor. 

Başkan SERİN mesajında,’’Sevgi, saygı, hoşgörü ve paylaşma gibi hasletlerin doruğa ulaştığı, on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerifʹin sonuna yaklaşırken bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesiʹne erişmenin sevinç ve mutluluğunu millet olarak hep birlikte yaşadıklarını belirterek, "Tüm Karamanlı hemşehrilerimiz  ve  üyelerimiz geceniz mübarek, dualarınız kabul olsun. Manevi duygularımızın hat safhaya çıktığı bu müstesna gecede, başta yanı başımızda devam eden katliam olmak üzere bütün dünyada acının, gözyaşının, şiddetin, zulmün ve terörün sona ermesi, tüm insanlığın barış ve huzuru için bol bol dua edelim. 14 Ağustos 2012 Salı gününü Çarşambaʹya bağlayan gece idrak edeceğimiz Kadir Gecesiʹnin tüm insanlığa rahmet, sevgi, huzur ve barış getirmesini temenni ederken, bütün vatandaşlarımızın, yurt dışında yaşayan soydaşlarımızın ve İslam aleminin Kadir Gecesiʹni en kalbi duygularımla kutlar, akabinde Ramazan Bayramıʹna da sağlıklı bir şekilde birlik ve beraberlik içerisinde erişmemizi yüce Allahʹtan niyaz eder, selam, sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.
Başkan SERİN, şunları da kaydetti:

"Bu vesile ile aramızdaki çekişmelerin kaldırılmasına, hoşgörü ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına çaba göstermeliyiz. Kadir Gecesi, Yüce Yaratan tarafından Kuranʹın indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir kutlu gecedir. Kadir gecesi bizim için Allahʹın büyük bir lütfudur. Her türlü kötülüğün ve çekişmenin son bulması için fırsat sayılan bu zamanları iyi değerlendirmek gerekmektedir. Aramızdaki sevgi ve bağışlamanın hepimizi kucaklaması için yeni adımlar atma imkânıdır. Kadir gecesini, namaz kılarak, Kuran-ı Kerim okuyarak, tövbe, istiğfar ederek ve dua yaparak değerlendirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle  Kadir gecenizi  kutlar ve bu gecenin, ülkemize, İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Allahʹtan niyaz ederim."

Yaşam Haberleri