Kamil Uğurlu, Karsʹlı lara K. Karabekir Paşayı anlattı

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, konuk olarak çağrıldığı Kars da, Türk-İslam Şehirleri Sempozyumuna katılarak sunumunda Kazım Karabekir Paşayı anlattı.
Türkiye’yi Tiflis üzerinden Kafkasya’ya bağlayan İpek Yolu temalı “Uluslararası Kaşgar’dan Endülüs’e Türk-İslam Şehirleri Sempozyumu” Kars’da gerçekleştirildi.
 
Sempozyuma Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu’nun yanı sıra, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, milletvekilleri, çok sayıda genel müdür, müsteşar ve 28 ülkeden gelen temsilciler katıldı.
 
Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği ile Türksoy’un organizasyonunda ve Kars Valiliği ile Kars Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen sempozyumda kentin dünü, bugünü, yarını, kültür, sanat, edebiyat, mimari ve şehircilik yönleri ele alındı.
 
Sempozyumda Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Kars-Kazım Karabekir ve Karaman konulu sunumunu yaptı. “Kâzım Karabekir Paşayı en yakından tanıyan insanlar Karslılardır” diyen Başkan Uğurlu: “O kökü Karaman’da olan bir ulu ağaçtır ki, dalları, yaprakları ile İstiklâl Savaşımızda doğumuzu, Kars’ımızı gölgesine alıp savaş cehenneminde bütün buraları kavrulmaktan kurtarmıştır” dedi.
 
Sunumunun devamında Karamanlı Paşanın bazı bilinmeyen özelliklerini anlatan Belediye Başkanı Uğurlu, Kazım Karabekir Paşa’nın yaşamından kesitler de sundu.
 
Sempozyum, Kars’daki tarihi yerlerin ziyaret edilmesiyle devam etti.
 
 

Gündem Haberleri