Karaman Esnaflarından Kamil Uğurluʹya Mektup

İsmet Paşa Caddesindeki bazı esnaflar Kamil Uğuluya mektup yazdı.
*Beldiye Başkanı Kamil Uğurlu İsmet Paşa Caddesinde ki dükkanları neden yıkacak. Perde arkasında neler var.
*Yıkma emrini Kamil Uğurlu’yu getirenleri mi istedi?
*Dükkanların arkasında Eşinin Arsa sı olduğu doğrumu?
*Belediye Başkanı olmadan önce oranın  Projesi  yapıldımı?
*Rant vatandaşın mı yoksa birlerinin mi?
*Kamil Uğurlu’nun Abisi ve iki devlet Bakanının ortak olduğu bir şirket varmı?
*Bu Şirket Konya’dan büyük bir arsayı İmara mı açıyor?
*Karaman’da Villa arazileri diye adlandırdığı yerlerde bu şirketin projelerimi var?
*Kamil Uğurlu İstasyon Parkı sahibi Şevket Beydilli’ye Parkı boşaltma emrini neden verdi?
*Endüstri Meslek Lisesi , Kız Meslek Lisesi, Karaman Lisesi’nin olduğu yerlerde hangi planlar çiziliyor?
*Yıllık 8 trilyon zarar ettiği iddia edilen Belediye otübüsleri kime verilecek?
*Mehdi ile ilişkisi nelerdir?
 
BU BİLGİLERİN CEVAPLARI ÇOK YAKINDA!
 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
İsmet Paşa Caddesindeki bazı esnaflar Kamil Uğuluya mektup yazdı.
 
İşte Yazılan mektup.
 
 
KARAMAN BELEDİYE BAŞKANIMIZ
SAYIN KAMİL UĞURLU’ YA
İSMET PAŞA CADDESİ ESNAFLARI OLARAK 2.MEKTUP.
 
Sayın Başkanım; bir beyanınızda Bizler yani İsmet Paşa Caddesi Esnaflarını “fuzuli işgalciler” diye addetmişsiniz. BİZ İŞGALCİ DEĞİLİZ. HEPİMİZ TAPULU MÜLKLERİMİZDE OTURUYORUZ. Bunu tapu müdürlüğümüzden öğrenebilirsiniz.
15 yıl önce yapılan 18.madde uygulamasını sizden önce göreve gelen belediye başkanlarının neden yapmadıklarını hiç düşündünüz mü? İsterseniz size bu konuda biraz yardımcı olalım. ÇÜNKÜ yıllar öncesinde şehrin oturmuş, alışılagelmiş düzeni içinde bulunan işyerlerine böyle bir uygulamayı yapmanın ne denli büyük bir haksızlık olduğunu bildikleri için, böyle bir vebale ortak olmak istememişlerdir. ÇÜNKÜ 18.madde uygulamasının ön cephedeki işyeri sahiplerine büyük bir haksızlık, arka kısımda kalan arsa sahiplerine ise haksız bir kazanca sebep olduğunu düşünmekteyiz. Biz şehrimizin köklü esnafları olarak; her ne kadar zamanında çıkmış bir kanun olsa da 18.maddenin tamamen haksızlığa sebep olan bir uygulama olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple tekrar değerlendirip hakkaniyetle 18.madde uygulaması yapılmasının size ve partinize uygun bir davranış olacağını düşündüğümüzü bilmenizi isteriz.
Ayrıca bu sıradaki 18 adet işyerinde, çalışanlarıyla ve aileleriyle birlikte 288 kişi geçimini sağlamaktadır. Birçok işyeri sahibi bu işyerlerinde kiracı konumundadır. Bu kadar insanın işsiz kalmasıyla elinize geçecek olan başarının size ne kadar fayda sağlayacağını isterseniz bir daha değerlendirin. Şayet 18. madde yapılırken hakkaniyetle yapılsaydı, arsa sahipleri aralarında anlaşırlar, 6 ay gibi bir sürede yıkılan binalar tekrar yapılır, kiracılarda 6 ay sonra eski işyerlerinde işlerine devam ederlerdi. Hiç kimse de bu durumdan mağdur olmazdı.
Sayın Başkanım, Siz bu yıkım kararıyla şehrimizi güzelleştirmek ve İsmet Paşa Caddesini düzenlemek istiyorsunuz, ama sadece bizim bulunduğumuz işyerlerini yıkmakla İsmet Paşa Caddesine bir gedik açmış oluyorsunuz. Çünkü eski belediye binası ve eski emlak bankası binası olduğu yerde durdukça yapılan hiçbir düzenleme göze güzel görünmeyecektir.
Ayrıca Emlak Bankasının eski binası caddenin güzel görüntüsüne ne kadar eksi bir değer katıyor Siz karar verin. Eğer ki bir düzenleme yapılacaksa hepsinin birden yıkılması çok daha doğru bir karar olur kanaatindeyiz.
Biz İsmet Paşa Esnafları olarak elinizi vicdanınıza koyup bu konuyu tekraren değerlendirmenizi ve bunca insanın vebaline girmenin ne kadar doğru olduğunu düşünmenizi rica ediyoruz.
Saygılarımızla,
 İsmet Paşa Esnafları.                      

Gündem Haberleri