Kırıkkale İŞKUR 2024 İstihdam Raporunu Açıkladı

Kırıkkale İŞKUR, Temmuz ayı toplantısında 2024 yılının ilk yarısında 1736 kişiyi özel sektörde işe yerleştirdiğini duyurdu.

Kırıkkale İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Temmuz ayı olağan toplantısını Vali Yardımcısı Ahmet Ferhat Özen başkanlığında Kırıkkale Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirdi.

Kırıkkale İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantı Gerçekleştirdi

Toplantıya kurum müdürleri ve temsilcileri katıldı. Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferhat Metin, toplantıda yaptığı konuşmada 2024 yılının ilk 6 ayında Kırıkkale İŞKUR olarak özel sektörde 1736 kişiyi işe yerleştirdiklerini açıkladı. Ayrıca, İşbaşı Eğitim Programları kapsamında 151 kişinin katıldığı belirtilirken, İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri çerçevesinde 1269 özel sektör işyerini ziyaret ettiklerini, 6158 kişiye bireysel danışmanlık sağladıklarını ve 523 engelliye iş koçluğu hizmeti sunduklarını ifade etti. Metin, 2024 yılının ilk yarısında düzenlenen 13 Toplum Yararına Programından 442 kişinin faydalandığını da belirtti.

Toplantıda alınan kararlar arasında, 2024/2. Dönem Engelli ve Eski Hükümlülere yönelik kendi işini kurma projeleri için mesleki eğitim kursları düzenlenmesine yönelik kararlar oy birliğiyle kabul edildi. Kırıkkale'de istihdamın korunması ve artırılması için faaliyetlerin hız kesmeden devam edeceği vurgulandı. Toplantı gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.

Gündem Haberleri