Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sosyal tesisinin açılışında konuşan, Konya Organize Sanayi Bölgesi ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye’nin 8. proje okulu olan lisede temel hedeflerinin her öğrenciyi ülkesine değer katan birey olarak mezun etmek olduğunu söyledi. Kütükcü, “Bu okul bizim gözbebeğimiz. Bunun için Konya Organize Sanayi Bölgesi olarak okulumuza, dolasıyla da öğrencilerimize daha iyi bir eğitim hayatı için sürekli yatırım yapıyoruz. Bu yıl Mayıs ayında proje okulu ilan edilen ve Türkiye’nin 8. proje okulu olan lisemizde temel hedefimiz, her öğrencimizi şehrine ve ülkesine değer katan, üreten nesiller olarak mezun etmek. Bu amaçla hem iyi bir mesleki ve teknik eğitim veriyoruz hem de iş garantisi veriyoruz. Bu lisede biz ara eleman yetiştirmiyoruz, aranan eleman yetiştiriyoruz. Öğrenciler şunu iyi bilin; siz ara eleman değilsiniz, aranan elemansınız, aranan. Okulumuzun eğitim alt yapısını geliştirmek amacıyla bugüne kadar çok önemli yatırımlar yaptık. 600 öğrenci kapasiteli ve 20 derslikli lisemize, 4 atölye kazandırarak öğrencilerimizin pratik ağırlıklı bir eğitim sürecinden geçmesini sağladık. 200 kişi kapasiteli öğrenci yurdu ile öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını ücretsiz karşılıyoruz. Her öğrencimize ücretsiz servis imkanı sunuyoruz" dedi.
"Bu şehir ülke ekonomisini besleyen can damarlarından biridir"
Programda konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, iyi bir eğitimin tüm gençlerin hakkı olduğunu, onlara iş imkanı sunmanın da Milli Eğitim Bakanlığının görevi olduğunu ifade etti. Erdem, “2002 yılından bu yana devlet eliyle eğitim alanında çok önemli yatırımlar yaptı. Özellikle mesleki eğitimde pek çok düzenlemeler hayata geçti. Konyamız, gerek tarihinden aldığı sorumluluk duygusuyla, gerek coğrafi konumu itibariyle çok önemli bir misyonu yerine getirmektedir. Bu şehir, adeta ülke ekonomisini besleyen can damarlarından biridir. Hammadde temini ve pazarlama noktasında da Anadolu’nun en gözde şehirlerinden olan Konya, eğitim ve ekonomi başta olmak üzere her noktada ürettiği ve yürüttüğü projelerle göz dolduran büyük bir medeniyet şehridir. Şehrin dokusundan hareketle vuku bulan bu gelişme ve büyüme, Hükümetimiz tarafından gerçekleştirilen yatırımlarla da taçlanmaktadır. Konya, günden güne var olan cazibesine güç katarak yoluna devam etmektedir” şeklinde konuştu.
"28 Şubat sürecinde meslek liselerinin önü kapatıldı"
Konya Vali Yardımcısı Mehmet Usta da konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir İktisat Kongresinde çok önemli kararlar aldığını, daha sonra devlet ve özel sektör eliyle pek çok sanayi kuruluşları kurulduğunu hatırlattı. 28 Şubat döneminde meslek liselerin önlerinin kapatıldığına da değinen Usta, sanayi ve eğitim işbirliği ile mesleki eğitimin tekrar hak ettiği konuma çıkmakta olduğunu ifade ederek, bu okulun ve tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise, bu lisenin Türkiye’deki en güzide mesleki eğitim komplekslerinden biri olduğunu vurgulayarak, öğrencilere buradan mezun olduklarında geleceğin büyük Türkiyesine hizmet edecek şekilde kendilerini yetiştirmeleri tavsiyesinde bulundu.
Plaket ve hediyelerin takdimi ile atölye ve tesisin açılmasının ardından program sona erdi.
Programa Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya Vali Yardımcısı Mehmet Usta, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Konya Organize Sanayi Bölgesi ve OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, işadamı Mehmet Tuza, işadamları, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.