Konya’da İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün düzenlediği Güneş Enerji Sistemini Kullanan Modern Tarım Sigortalı Seralar Toplantısı yapıldı.
Konevi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin Baydar, Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Celil Çalış, Selçuk ve Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden öğretim üyeleri, üreticiler, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri ile ilgililer katıldı.
"ÜRETENE EN FAZLA KATKI SAĞLAYAN ALAN SERACILIK"
Toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin Baydar, Konya’da yaklaşık 700 dekarlık bir alanda seracılık faaliyetleri yapıldığını söyledi. Baydar, “Tarımsal üretimi ikiye ayırırız. Birisi bitkiseldir birisi hayvansal. Bitkisel üretim piramidinin en üst noktasında seracılık vardır. Yani en yüksek getiri sağlayan, en yüksek verimi sağlayan, yetiştirene ve üretene en fazla katkı sağlayan alandır seracılık. Amaçlarımızdan birisi kırsal kalkınmayı sağlamaktır. Kırsalda bitkisel üretimle meşgul olanların gelirini, refahını en üst düzeye getirebilecek modellemeler ne ise bunları sunmak, bunlar üzerinde de zihin yormak ve belli bir şeyler yapmak gayesindeyiz” dedi.
Baydar, yaklaşık 1,5 dekar serası olan çilek yetiştiricisinin yıllık asgari ücretin üzerinde karı olduğunu da belirterek sözlerine ekledi.
Konuşmanın ardından ‘İyi Tarım Uygulamaları’nda katkısı olan üretici ve uzmanlara sertifika ve plaket verildi. Program, ‘Dayanıklı Sera Yapım Teknikleri’, ‘Seralarda Güneş Paneli Uygulaması-Biogaz’, ‘Seralarda Tarsim Uygulamaları’ sunumlarıyla sona erdi.
Konya’da Modern Seralar Toplantısı
Konya’da İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün düzenlediği Güneş Enerji Sistemini Kullanan Modern Tarım Sigortalı Seralar Toplantısı yapıldı.Konevi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık...