KYK Bursu Kredisi Zamlanacak Mı? Beklenen Zam Tarihi ve Miktarı!

Emekli ve memur maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından KYK burs ve kredi ödemelerinde artış olup olmayacağı merak ediliyor.

Emeklerin memurların merakla beklediği haziran ayı enflasyon rakamları geçtiğimiz hafta Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyuruldu. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte enflasyon verisine göre milyonlarca emeklinin ve memurun maaşına zam yapıldı. Söz konusu maaş zammının belli olmasının ardından farklı ödemeler ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede, üniversite öğrencilerine her ay düzenli olarak iletilen burs ve kredi ödemelerinde artış olup olmayacağı merak ediliyor.

KYK Bursları Zamlanacak Mı?

KYK burs ve kredi ödemelerine 2024 yılının son haftalarında zam yapılmıştı. Gerçekleşen artış neticesinde burs ve krediler 2000 TL seviyesine yükselirken, temmuz ayında burs ve kredilerle herhangi bir artış beklentisi bulunmuyor. Bu çerçevede, aralık ayında gerçekleşecek artış neticesinde 2025 yılı boyunca üniversite öğrencilerininin alacağı burs ve kredi ödemelerinin belli olması bekleniyor. Burs ve kredi ödemelerinde yüzde 40 ile 50 aralığında artış olacağına dair tahminler bulunduğu için 2025 yılı boyunca Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun ileteceği burs ve kredi ödemeleri 2800 TL ile 3000 TL aralığında yer alabilir.

Ekonomi Haberleri