Maaşlara Yüzde 100 Zam! Temmuza Günler Kala BÜYÜK Müjde

Temmuz ayı öncesinde maaş zamları için toplu iş sözleşmeleri imzalandıkça yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Haftaya çarşamba günü açıklanacak olan mayıs ayı enflasyon rakamları sonrasında emekli ve memur maaşları için net bir tablo ortaya çıkacak. Söz konusu enflasyon rakamlarına sayılı günler kala farklı oranlar üzerinden emekli ve memur maaşı için hesaplamalar yapılıp tablolar oluşturulurken, ülke genelindeki farklı belediyelerde çalışan personeller de belediye yönetimleri ile sendikalar arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi ve ek protokol görüşmelerinden çıkacak neticeleri merak ediyorlar. Bu kapsamda, belediye yönetimleri ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi ve ek protokol görüşmeleri hız kesmeden devam ederken, temmuz ayı öncesinde de anlaşmalar sağlandıkça kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlanıyor. Beykoz Belediyesi de maaş zammı ile ilgili resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirmede bulundu.

Yüzde 100 Zam Müjdesi

Temmuz ayına sayılı günler kala Beykoz Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre yüzde 100 oranında zam için anlaşma sağlandı. Beykoz Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalanırken, işçi maaşları ortalama 63.000 TL seviyesine yükseldi. Maaş zammının netlik kazanmasının ardından açıklamalarda bulunan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler:

“Bu enflasyonist oramda, TÜİK’in, TEFE ve TÜFE oranlarının gerçeği yansıtmadığı bir ülkede hepimizin gelirinden, kazancından eksilten bir anlayışa karşı yaşam mücadelesi veren bir toplumun bireyleriz. Hepimiz fakirleştiriliyoruz. Üretmeyen bir topum olduk. Üretim noktasında siz kıymetli işçi arkadaşlarıma büyük görevler düşüyor” dedi.

Temmuz 2024 Maaş Zammı

Haziran ayının son günlerinde ülke genelindeki farklı belediyeler maaş zamlarının detaylarına ilişkin bilgilendirmede bulunurken, belediye personelinin yanı sıra asgari ücretliler, emekliler ve memurlar da maaş zamları ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Emekli ve memur maaş zammı için Türkiye İstatistik Kurumu’nun gelecek hafta çarşamba günü yapacağı açıklamalar bekleniyor. Söz konusu enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından milyonlarca emeklinin ve memurun maaşındaki artış belli olacak. Asgari ücret zammı ise 2024 yılının son haftalarında belli olacak. Bu durumda, aralık ayında asgari ücret tespit komisyonunda işçi ve işveren temsilcilerinin bir araya gelmesinin ardından 2025 yılı boyunca asgari ücretli çalışanların alacağı maaş belli olacak.

Ekonomi Haberleri