Maaşlara Yüzde 71 ZAM! Yeni Açıklamayı Kimse Beklemiyordu

Çalışanların maaş zamlarına dair her geçen gün açıklamalar gelirken, ağustos ayı öncesinde güncel gelişmeler merak ediliyor.

SSK ve Bağkur emeklilerinin temmuz ayı zamlı maaş ödemeleri yarın itibariyle tamamlanacak. Tahsis numarasının son rakamına göre iletilecek olan maaş ödemelerine dair emekliler güncel gelişmeleri yakından takip ederken, emekli ve memur maaş zammının netlik kazanması ve ödemelerin yapılması sonrasında ülke genelindeki farklı belediyelerde çalışan personeller de belediye yönetimleri ile sendikalar arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi ve ek protokol görüşmeleriden çıkacak neticeleri merak ediyorlar. Bu kapsamda, temmuz ayının son günlerinde belediye personelinin maaş zammına ilişkin belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ile kamuoyu bilgilendiriliyor.

Maaş Zammı 2024 Temmuz

Maaş zamlarına ilişkin her geçen gün ülke genelindeki farklı belediyeler açıklamalarda bulunuyorlar. Bu kapsamda, Elazığ Belediyesi de Bel-Per personelinin maaşlarının yüzde 71,60 oranında artırıldığını duyurdu. Söz konusu maaş zammının belli olmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgilendirmede bulunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları:

‘’Elazığ Belediyesi olarak birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize hizmeti kendimize şiar edinmiş güçlü bir aileyiz. Çalışanlarımızın mutluluğu, refahı ve şehrimizin daha iyi bir geleceğe taşınması en büyük gayemizdir. Toplu İş Sözleşmemiz kapsamında 1 Temmuz tarihinden geçerli olmak kaydıyla yıllık enflasyon oranını baz alarak Belper Personelimize sosyal ve mali hakları dahil olmak üzere maaşlarına %71.60 oranında zam yaptık. Hayırlı olsun’’ ifadelerine yer verdi.

Toplu İş Sözleşmeleri Temmuz 2024

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları maaş zammı ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgilendirmede bulunurken, ülke genelindeki farklı belediyelerde çalışan personeller de maaş zamlarının belirlenebilmesi için belediye yönetimleriyle sendikalar arasında gerçekleşen görüşmelerden çıkacak neticeleri merak ediyorlar. Bu durumda, temmuz ayının son günlerine kadar maaş zamlarına dair yeni açıklamalar gelebilir. Ağustos ayının ilk gününden son gününe kadar da toplu iş sözleşmeleri, ek protokoller imzalandıkça detaylara ilişkin açıklamalar yapılacak.

Ekonomi Haberleri