Mazot ve Gübre Desteği de Var! Çiftçilere 6 Yeni Destek Ödemesi

Tarım ve Orman Bakanlığı mazot ve gübre desteğinin de alt başlıkları arasında yer aldığı haziran ayının ikinci tarımsal destek ödemesini dün itibariyle çiftçilere iletti.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destek ödemelerini genellikle cuma günleri ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırırken, önceki hafta cumartesi günü haziran ayının ilk tarımsal destek ödemesinin sağlanmasının ardında bu hafta cuma ya da cumartesi günü tarımsal destek ödemesinin verilip verilmeyeceği merak edilirken, bakanlık da altı farklı alt başlıktan oluşan haziran ayının ikinci tarımsal destek ödemesini dün itibariyle ülke genelindeki üreticilerin hesaplarına aktardı. Söz konusu tarımsal destek ödemesinin sağlanmasının ardından detaylar merak konusu olurken, bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan bilgilendirme metinleriyle açıklamalar yapıldı.

Tarımsal Destek Haziran Ortasında Verildi

Önceki aylarda olduğu gibi haziran ayında Tarım ve Orman Bakanlığı farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerini belirli bir takvime göre ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarıyor. Bu durumda, 88.368.000 TL tutarındaki haziran ayının ikinci tarımsal destek ödemesi dün itibariyle verilirken, mazot ve gübre desteğinin de alt başlıkları arasında yer alan tarımsal destek ödemesinin detayları ve ödeme tutarları şöyle:

Hayvan hastalıkları tazminatı desteği kapsamında 68 milyon 299 bin TL,
Sertifikalı tohum üretim desteği kapsamında 9 milyon 5 bin 132 TL,
Kırsal kalkınma yatırım desteği kapsamında 3 milyon 743 bin 963 TL,
Mazot ve gübre desteği kapsamında 3 milyon 237 bin 825 TL,
Hayvan gen kaynakları desteği kapsamında 3 milyon 145 bin 80 TL,
Manda ve malak desteği kapsamında 937 bin TL.

Tarım Bakanlığı 2024 Haziran Destekleri

Haziran ayının birinci ve ikinci tarımsal destek ödemeleri çiftçilere iletilirken, önümüzdeki süreçlerde tarımsal desteklerin belirli bir takvime göre sağlanması bekleniyor. Bu durumda, haziran ayının son gününe kadar cuma ya da cumartesi günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemeleri ülke genelindeki çiftçilere verildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyuruları ile kamuoyu aydınlatılacak.

Medya Haberleri