Meteoroloji Uyardı! Bayram Sonunda Yağmur Bastıracak Dikkat Edin

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bayramın sonuna doğru etkili olacağı düşünülen gök gürültülü sağanak yağış ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Bayramın üçüncü günü itibariyle çeşitli ziyaretler yapacak olan vatandaşlar Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel hava tahminlerini yakından takip ederken, Meteoroloji de geçtiğimiz aylarda olduğu gibi haziran ayında da güncel hava tahminlerine ilişkin bilgilendirmede bulunuyor. Bu durumda, 18 Haziran tarihinde saat 13'te başlayacağı düşünülen ve saat 20'ye kadar etkili olacağı tahmin edilen gök gürültülü sağanak yağış ile ilgili açıklama yapılmasının ardından yağış ihtimalinin detayları merak konusu oldu.

Meteoroloji’den Yağmur Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre 18 Haziran saat 13 ile 18 Haziran saat 20 arasında yurdun kuzeydoğu kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Söz konusu yağış ihtimaline ilişkin Meteoroloji’nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

‘’Yapılan son değerlendirmelere göre; Ardahan çevreleri, Erzurum ve Kars'ın kuzey kesimleri ile Rize ve Artvin'in iç kesimlerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerine kadar yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir’’ ifadelerine yer verdi.

Yağmur Risklerine Dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre bugün akşam saatlerine kadar gök gürültülü sağanak yağışın yurdun kuzeydoğu kesimlerinde etkili olması beklenirken, söz konusu yaş nedeniyle oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı vatandaşların dikkatli olması gerekiyor. Bu çerçevede, söz konusu yağışın yanı sıra ilerleyen günlerde yurdun farklı bölgelerinde de yağış ihtimalleri oluştukça Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacağı uyarılar ile kamuoyunu bilgilendirecek.

Medya Haberleri