7 Haziran'da oyları artacak havasıyla seçime giden MHP %16 oy alarak önceki seçime göre oylarını arttırmıştı. 7 Haziran akşamı seçim sonuçlarından sonra muhalefette kalacağını net bir şekilde dile getiren MHP'lideri Devlet Bahçeli, yaklaşık 3 ay içerisinde kendisine gelen her teklife hayır diyerek ülkeyi yeni bir seçime sürüklemişti.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Devlet Bahçeli'ye Başbakanlık teklifini bile geri çeviren MHP yönetimi bu teklifi kendilerine hakaret olarak algıladıklarını söylediler.
Milletvekili maaşına zam kararı, kıyak emeklilik, iç güvenlik yasası gibi daha birçok konuda HDP ile ortak hareket eden MHP yönetimi, 13 yıllık AK Parti iktidarını sonlandıracak olan CHP-MHP dışarıdan HDP koalisyonu nu bile kabul etmedi. HDP ile aynı yerde olmayız bahanesiyle " Şerefsizler - Hırsızlar " dediği Saray yönetiminin adeta ekmeğine yağ sürmüştü.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bahçeli Sen Başbakan ol" teklifini geri çeviren Devlet Bahçeli; 1999 yılında Fazilet Partisi ve Doğru Yol Partisi'nin " Devlet Bahçeli sen Başbakan ol, DSP ile Hükümet kurma " teklifini de geri çevirmişti. 40 yıllık Ülkücü Hareketin iktidara gelmesini 2. defa engelleyen Devlet Bahçeli'ye MHP tabanın da tepkiler çığ gibi artmaya devam ediyor.
CHP ile birçok konuda hem fikir olan MHP yönetiminin CHP'yi bile terslemesinin ardından halktan Bahçeli'ye güvenin azaldığı görülmekte.
MHP tabanıyla yaptığımız görüşmelerde; 1 Kasım seçimlerinde Devlet Bahçeli ve MHP'ye ders vermek ve Karaman'da AK Parti'nin kaybetmesi için CHP'ye yükleneceklerini söylemeleri üzerine Karamaninsesi.com olarak MHP tabanına özel bir anket düzenledik.
Bu ankette MHP’ye oy verenlerin 1 Kasım’da hangi partiye oy vereceklerini tahmin etmek için 5 maddelik bir soru sorduk.
Sizde ankete mutlaka katılın.