Basın toplantısında sözlerine Afrin Operasyonu ile ilgili değerlendirmelerde başlayan Konya Milletvekili, TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Mehmet Babaoğlu, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Suriye’de ‘Zeytin Dalı Harekatını’ 20 Ocak tarihinde terör unsurlarına karşı başlattı. Dün biri Emirgazi doğumlu şehidimiz olmak üzere 8 şehit verdik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize ve ailelerine baş sağlığı diliyorum. Bugün itibariyle 900’ün üzerinde terörist etkisiz hale getirilmiştir. Millet olarak bu operasyonun ve kahraman silahlı kuvvetlerimizin arkasındayız. Türkiye olarak uzun yıllardır uluslararası terörizmle mücadele ediyoruz. Bu mücadeledeki kararlılığımız en son DEAŞ’a karşı oluşturulan Uluslararası Koalisyon’da güçlü bir ortak olarak yer almamızda görülmüştür. Suriye’de yıllardır devam eden silahlı çatışmalar yalnızca Suriye halkını perişan etmemiş, aynı zamanda DEAŞ, PKK/KCK ve bunların Suriye uzantıları olan PYD/YPG gibi terörist örgütler için verimli bir zemin oluşturmuştur. Milyonlarca Suriyeli kardeşimiz Esed zulmü ve bu terör örgütleri nedeniyle ülkesini terk etmiştir. Şimdi bu operasyon onların ilkelerine dönmeleri için bir umut olmuştur. Nitekim çok sayıda mülteci bu mücadeleye katılmaya başlamıştır. Türkiye olarak kararlıyız yaşadığımız coğrafyada terörün kökünü İnşallah kazıyacağız. Terörün kökünü kazırken milli ve yerli teknolojimizi kullanarak ürettiğimiz silah ve mühimmatları kullandığımızı da ifade etmek istiyorum. Geçtiğimiz hafta TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı olarak yurtdışındaki muhataplarımıza bir mektup yazarak özellikle uluslararası kamuoyunda ülkemiz aleyhine yapılan propaganda çalışmalarına karşı ülkemizin tek gayesinin terör unsurlarıyla mücadele ve Suriye’ye yeniden barış ve huzurun gelmesi olduğunu ve geçimi büyük ölçüde tarımdan olan Suriye’ye birlikte yardım etmemiz gerektiğini ifa ettim” dedi.
“Çiftçi buluşmaları ile çiftçimizi dinliyoruz”
Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanlığı görevine seçilir seçilmez çiftçi buluşmaları programlarını başlattıklarını söyleyen Babaoğlu, “Çiftçi Buluşmaları programlarımız kapsamında bugüne kadar önce Konyamızdan başlayarak, Çumra, Karapınar, Cihanbeyli, Altınekin, Kulu, Karatay İlçelerimizde çiftçilerimizi dinledik. Yine geçen hafta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızda çay sektörünün temsilcileriyle, sonra da Ankara’nın Güdül ve Ayaş ilçelerinin çiftçileriyle buluştuk. İnşallah bugün öğleden sonra da Meram ilçemizin çiftçileriyle bir araya geleceğiz. Çiftçi Buluşmaları Programımız ile bizim amacımız; konuşmak değil, doğrudan çiftçimizi dinliyoruz. Program yaklaşık 4 saat sürüyor. Salonda bulunan son konuşmak isteyen kişiye kadar herkesi dinliyoruz. Ülkemizin üreten ve doyuran çiftçilerinin ne tür talepleri, bizden neler istediğini doğrudan birinci ağızdan kendilerinden dinliyoruz. Çiftçi Buluşmalarını Türkiye’mizin farklı bölgelerinde yapacağız ve bir rapor haline getireceğiz” şeklinde konuştu.
“KOP bölgesinde 12 üniversite birlikte hareket ediyor”
‘Bölgesel Kalkınma ve Üniversiteler’ çalıştayı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Babaoğlu, “Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan ve YÖK Başkanımız Yekta Saraç ile birlikte kurucu başkanlığını yaptığım KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımız döneminde yine kurduğumuz KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) tarafından düzenlenen ‘Bölgesel Kalkınma ve Üniversiteler’ çalıştayı”na katıldık. ÜNİKOP’u kurarken amacımız bölge üniversitelerinin bölgelerini kalkındırmak için bir araya gelmelerini sağlamaktı. Bugün geldiğimiz noktada KOP Bölgesinin 8 ilinin 12 Üniversitesi artık birlikte hareket ediyor. Bu birliktelik artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.
“Teknik üniversite Konya’ya büyük fayda sağlayacak”
Kurulması planlanan Teknik Üniversite’nin Konya’ya çok büyük fayda sağlayacağını dile getiren Babaoğlu, “Konya Milletvekilleri olarak Konya’ya, Konya Teknik Üniversitesi kurulması için bir yıldır çalışmalar yürüttük. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza Konyamızın ihtiyacını arz ettik. Kendileri buna çok olumlu bakarak, YÖK Başkanlığı’na çalışmalar yapması için talimat verdiler. YÖK Başkanımız son Konya ziyaretinde bunu ifade etti. İnşallah Konyamız Konya Teknik Üniversitesi’ne kavuşacak. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımıza ve. Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Teknik üniversite kurulması Konyamıza çok önemli katkılar sunacaktır” dedi.
“Huğlu ve Üzümlü büyük potansiyele sahip”
Dünya av tüfeği üretiminde önemli bir yeri olan Beyşehir Huğlu ve Üzümlü’nün yapılan çalışmalarla kısa süre içinde Konya ihracatına çok büyük katkı sağlayacağına inandığını söyleyen Babaoğlu, “Geçen hafta Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan, valimiz ve AK Parti il başkanımızla birlikte, siyasete girdiğimiz ilk günden itibaren hikayelerine tanıklık ettiğimiz, daha iyi işler yapabileceklerini gördüğümüz ve Konya milletvekilleri olarak hep destek verdiğimiz dünya av tüfeği üretiminin yüzde 20’sine sahip, Beyşehir Üzümlü ve Huğlu’yu ziyaret ettik. Kalkınma Bakanımız Huğlu Meslek Yüksel Okuluna Ar-Ge Merkezi kurulmasının müjdesini verdiler. Görmekten ve ziyaret etmekten büyük gurur duyduğu Beyşehirli hemşehrilerimize her türlü desteği vermeye devam edeceğini ifade ettiler. Geçtiğimiz günlerde Huğlu Kooperatifimizin ve Akdaş firmamızın, 14 Milyar dolarlık dünya pazarına sahip yivli silahı üretim belgesini Milli Savunma Bakanımız Nurettin Canikli imzaladı. Üretime başladılar. İnanıyorum ki Huğlu ve Üzümlü kısa süre içerisinde dünya pazarının yüzde 10’luk kısmını ele geçirecek ve Konyamızın ihracatına en az 1 milyar dolarlık bir katkı sağlayacaktır. Tüm Konyamızın gururu olan milli piyade silahımız mpt76’nın ana gövdesini de üreten Beyşehir Huğlu ve Üzümlülü hemşehrilerimize küçük sanayi siteleri ve organize silah ihtisas bölgesi kurma çalışmalarımız devam ediyor. Bu amaçla Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla görüşmeler yaptık. Kendileri her türlü desteği vereceğini ifade ettiler” diye konuştu.