Moody's Türkiye'nin Kredi Notunu Yükseltti

Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3"ten "B1"e yükseltti ve görünümünü "pozitif" olarak korudu. Kararın, ortodoks para politikasındaki gelişmeler ve makroekonomik dengesizliklerin azalması gibi faktörlere dayandığı belirtildi.

Moody's, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmesini açıkladı. Kredi derecelendirme kuruluşunun açıklamasına göre, Türkiye'nin kredi notu "B3"ten "B1"e yükseltilirken, kredi notu görünümü "pozitif" olarak korundu.

Moody's Türkiye Ekonomisi Değerlendirmesini Açıkladı

Açıklamada, kredi notunun B1'e yükseltilmesinin temel itici gücünün yönetimdeki gelişmeler, özellikle ortodoks para politikasına kararlı ve giderek daha sağlam bir şekilde geri dönüş olduğu belirtildi. Bu durumun, Türkiye'nin başlıca makroekonomik dengesizliklerini azaltmada ilk somut sonuçları verdiği ifade edildi.

Moody's, enflasyonun ve iç talebin ılımlı hale gelmeye başlamasının, enflasyonist baskıların gelecek aylarda ve 2025'e doğru önemli ölçüde hafifleyeceğine dair güven verdiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikasının kredibilitesinin hızla arttığı ve bunun Türk Lirası'na olan güveni yeniden tesis etmeye yardımcı olduğu vurgulandı.

Açıklamada, sıkı politika duruşunun Türkiye'nin yüksek dış kırılganlığını önemli ölçüde azalttığına dikkat çekilirken, pozitif görünümün yukarı yönlü risk dengesini yansıttığı kaydedildi.

Gündem Haberleri