Mustafa Bayır Basın Bayramını Kutladı

İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayırın Basın Bayramı Mesajı.
Karaman İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır 24 Temmuz Basın Bayramını kutlayarak bir mesaj yayınladı.
 
Mustafa Bayır mesajında, Basınʹın günümüzde bir kuvvet olduğunu belirterek bunun yanı sıra bir mektep ve bir rehberdir dedi.
Bayır Mesajının tamamında şunları söyledi; "Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.”
Mustafa Kemal Atatürk’ün bu güzel sözünden yola çıkarak, basınımızın toplumları aydınlatmada ne kadar önemli bir kurum olduğunu, basınımızın; düşünce ve ifade özgürlüğünün en önemli biçimi olduğunu çok iyi anlıyoruz. Demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri, üstlendiği görev itibariyle toplumun da en önemli kurumlarından bir tanesi olan basın, farklı görüşlerin seslendirilmesine imkân sağlayan, toplumsal sorunları dile getirerek çok önemli bir görevi de yerine getirmektedir.
Basınımızdan sansürün kaldırılmasının 103. Yıldönümü dolayısı ile yerelde bölgede ve ulusal anlamda görev yapan basınımızın destekçisi olduğumuzu da ifade ederek, bu duygu ve düşüncelerle 24 Temmuz Basın Bayramının tüm basın çalışanlarına hayırlı olmasını temenni eder saygı ve sevgilerimi sunarım.

Gündem Haberleri