Ödemeler Başladı! 8-9-10 Temmuzda IBAN’a Yatacak

Temmuz ayında farklı kurumların ve bakanlıkların gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği ödemelere dair araştırmalar sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı temmuz ayı tarımsal destek ödemesini geçtiğimiz hafta cuma günü ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarmıştı. Söz konusu tarımsal destek ödemesinin sağlanmasının ardından yeni tarımsal desteklerin de cuma günleri verilmesi beklenirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ise sosyal yardımları 10-20 Temmuz tarihleri arasında ülke genelindeki hak sahiplerine iletmesi bekleniyor. Her iki bakanlığın destekleri vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, farklı kurumların ödemeleri de merak edilen konular arasında yer alıyor.

KYK Bursu ve Kredisi Temmuz 2024

Kredi ve Yurtlar Kurumu temmuz ayında da TC kimlik numarasının son rakamına göre burs ve kredi ödemelerini üniversite öğrencilerinin hesaplarına aktaracak. Bu çerçevede, 2000 TL'lik burs ve kredilerin TC kimlik numarasının son rakamına göre hesaplara aktarılacağı tarihler şöyle:

TC Kimlik Numarasının Sonu 0 Olanlar: Ayın 6’sı
TC Kimlik Numarasının Sonu 2 Olanlar: Ayın 7’si
TC Kimlik Numarasının Sonu 4 Olanlar: Ayın 8’i
TC Kimlik Numarasının Sonu 6 Olanlar: Ayın 9’u
TC Kimlik Numarasının Sonu 8 Olanlar: Ayın 10’u

KYK Burslarına Kredilerine Zam Gelecek Mi?

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun 2000 TL tutarındaki burs ve kredi ödemelerini 6-10 Temmuz tarihleri arasında ülke genelindeki üniversite öğrencilerinin hesaplarına aktarması beklenirken, söz konusu burs ve kredi ödemelerinden yararlanan öğrenciler de artış olup olmayacağını merak ediyorlar. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşları yüzde 24,73, memur ve memur emeklilerinin maaşları yüzde 19,31 oranında zamlanırken, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs ve kredi ödemelerinde artışa gideceğine dair herhangi bir açıklama gelmedi. Bu çerçevede, 2000 TL'lik burs ve kredi ödemelerinin önümüzdeki aylarda da öğrencilere iletilmesi bekleniyor. Söz konusu burslarda ve kredilerde artışa gidilmesine ilişkin aralık ayında karar alınabilir ve böylece 2025 yılından itibaren zamlı burslar ve krediler üniversite öğrencilerine sağlanabilir.

Ekonomi Haberleri