Öğrenciler Dikkat! Eğitim ve Kırtasiye Yardımı Başvuruları Başladı

Öğrencilere sağlanacak olan eğitim ve kırtasiye desteklerine dair ağustos ayının ortalarında belediyeler açıklamalarda bulunmaya devam ediyorlar.

Yeni eğitim öğretim dönemine sayılı haftalar kala farklı kademede eğitim gören öğrencilere destek olabilmek ve aileleri maddi açıdan destekleyebilmek için belediyeler çeşitli projeler hayata geçiriyorlar. Bu çerçevede, ağustos ayının ortalarında yurt çapındaki farklı illerde ikamet eden vatandaşlar belediyelerin güncel desteklerini yakından takip ederken, Bursa Büyükşehir Belediyesi de öğrencilere eğitim ve kırtasiye desteği verileceğini duyurdu. Söz konusu destek için başvuruların başlamasının ardından detaylar merak konusu oldu.

Eğitim Yardımı Başvuruları

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre öğrencilerin eğitim öğretim hayatına destek olabilmek amacıyla eğitim desteği başvuruları başladı. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde aktif öğrencisi bulunan veliler kendi kimlikleri ile 16-31 Ağustos tarihleri arasında başvuru yapabilecekler. Eğitim desteğinin detaylarına ilişkin belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

‘’Sosyal belediyecilik ilkesi ile Bursa’yı sağlıklı bir geleceğe taşımak için çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, eğitimin her alanında öğrencilere ve velilere de destek oluyor. Bu kapsamda yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde öğrencilere ve ailelerine verilecek ‘Eğitim Desteği’ne başvurular başladı. Eğitim desteğine dezavantajlı ve dar gelirli ailelerin bizzat başvuru yapması gerekiyor. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde aktif öğrencisi bulunan veliler, kendi kimlik bilgileriyle 16-31 Ağustos tarihleri arasında başvuru yapabilecek’’ denildi.

Eğitim Yardımları 2024 Ağustos

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan duyuru ile eğitim yardımına detaylarına dair kamuoyu bilgilendirilirken, yurt çapındaki farklı şehirlerde ikamet eden vatandaşlar da belediyelerin güncel eğitim ve kırtasiye desteklerini merak ediyorlar. Bu durumda, söz konusu desteklere erişmek, detaylı bilgi edinmek isteyen kişiler belediyelerin resmi internet sitelerini ve sosyal medya hesaplarında ziyaret edebilirler. Ağustos ayının son günlerine kadar farklı programlar başlarsa ülke genelindeki belediyeler açıklamalarda bulunacaklar. Belediyelerin yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da dar gelirli hanelere destek olabilmek için çeşitli projeler hayata geçirildikçe açıklamalarda bulunacak.

Ekonomi Haberleri