Öğrencilere 5000 TL Verilecek! Bakmayan Kalmasın Resmen Duyuruldu

Öğrencilere sağlanacak olan desteklere ilişkin temmuz ayının ortalarına doğru yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

İlkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencilerine destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini hafifletebilmek için geçtiğimiz aylarda olduğu gibi temmuz ayında ülke genelindeki farklı belediyeler çeşitli projeler hayata geçiriyorlar. Farklı illerde ikamet eden vatandaşlar belediyelerin güncel desteklerini yakından takip ederken, belediyeler de resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile desteklerin detaylarına ilişkin bilgi veriyorlar. Şahinbey Belediyesi de 10 milyon TL'lik ödüle ilişkin resmi internet sitesi üzerinden duyuru yayınladı.

Öğrencilere Ödeme Yapılacak

Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre LGS’de dereceye giren öğrencilere 10 milyon TL'ye kadar destek sunulacak. 1500 TL ile 5000 TL arasında destekte bulunmak için protokol imzalanırken, desteğin ayrıntılarına ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Kemal Çeber:

“Milli Eğitim Bakanlığımız il derecelendirmelerini açıklamıyor. Tüm Türkiye’den yapılan analiz ve sonuçlara göre, Gaziantep’ in Türkiye geneli başarı sıralamasında 9’uncu sıraya, büyükşehirler arasında ise 6’ıncı sıraya yükselmesi bizler için önemli bir yol kat etmedir. Bu başarı bütüncül bir çalışmanın sonucudur. Bu başarıyı devam ettirme zorunluluğumuz var. Çünkü bu şehrin geleceği, eğitimi ve huzuru bizim için çok önemli. LGS’ ye ya da YKS’ye girip akademik başarısı yüksek olan öğrencilerimize en iyi şartları oluşturmamız gerekiyor. Bu anlamda belediyelerimiz gençlerimizin eğitimi için birçok fırsatlar sunuyor. Devletimiz konu eğitim olunca elinden geleni yapıyor. Belediyelerimiz de bu konuda destek vermeye devam ediyorlar. Öğrencilerimize sunduğumuz bu fırsatlarla sınavlarda daha büyük başarılar göstereceklerine inanıyoruz. Ben Gaziantep Valisi olarak emeği geçen Milli Eğitim idarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize, kurumlarımıza ve destek veren Şahinbey Belediyemize teşekkür ediyorum.” dedi.

Öğrencilere Destekler 2024 Temmuz

Şahinbey Belediyesi 5000 TL'ye varan ödemeye ilişkin resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirmede bulunurken, ülke genelindeki farklı şehirlerde yaşayan vatandaşlar da belediyelerin güncel destekleri ile ilgili araştırmalar yapıyorlar. Bu durumda, belediyelerin desteklerine erişmek ve ayrıntılı bilgi edinmek isteyen kişiler belediyelerin resmi internet sitelerini ve sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.

Ekonomi Haberleri