Öğretmen, Polis, Hemşire, Doktor, Avukat... Tüm Memurların Temmuz 2024'te Alacağı Zam

Öğretmenler, polisler, hemşireler, doktorlar, avukatlar temmuz ayının ilk günlerinde memur maaşlarının hangi oranda zamlanacağına dair hesaplamalar gerçekleştiriyorlar.

Farklı meslek gruplarındaki memurların gözü kulağı haziran ayı enflasyon rakamlarına dair yapılacak açıklamalara çevrildi. Türkiye İstatistik Kurumu mayıs ayı enflasyon rakamlarının yüzde 3,37 olduğunu duyurmuş ve haziran ayı enflasyon rakamlarını da temmuz ayının ilk günlerinde açıklayacağını belirtilmişti. Bu çerçevede, temmuz ayının ilk günlerinde açıklanacak olan haziran ayı enflasyon rakamları için heyecanlı bekleyiş devam ederken, söz konusu enflasyon rakamları öncesinde güncel veriler üzerinden memur maaş zamlarına dair hesaplamalar yapılıyor ve tablolar oluşturuluyor.

Memur Zammı 2024 Temmuz

Ocak, şubat, mart, nisan ve mayıs ayı enflasyon rakamları baz alınarak yapılan hesaplamalara göre yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oranın yüzde 25 seviyesine yükseleceğine dair tahminler bulunuyor. Böylece SSK ve Bağkur emeklisinin maaşlarında yüzde 25 dolaylarında artışa gidilecek. Memur ve memur emeklisinin maaşlarının ise haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yüzde 20 civarında artacağı tahmin ediliyor. Memur maaşlarının yüzde 20 civarında artması durumunda öğretmenlerin, avukatların, polislerin, mühendislerin, hemşirelerin, polislerin, önümüzdeki yılın ocak ayına kadar alacağı zamlı maaşlar belli olacak.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Memur maaşlarının temmuz ayının ilk günlerinde yüzde 20 dolaylarında artacağına dair tahminler bulunurken, ocak ayındaki artış neticesinde 33.000 TL seviyesine yükselen en düşük memur maaşının hangi seviyeye çıkacağı da araştırılan konular arasında yer alıyor. Memur maaşlarında yüzde 20 dolaylarında artışa gidilmesi durumunda en düşük memur maaşı 40.000 TL seviyesine yükselebilir. En düşük emekli maaşı da Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon verilerine göre belirlenecek. SSK ve Bağkur emekli maaşlarına yüzde 25 dolaylarında zam yapılacağına ilişkin tahminler bulunduğu için yüzde 25 artış olması durumunda 10.000 TL olan en düşük emekli maaşı da 12.500 TL seviyesine yükselebilir.

Medya Haberleri