Otomotiv Sektöründe Genel Güvenlik Yönetmeliği için Yeni Karar: 31 Ağustos'a Kadar Ertelendi

Resmi Gazete'de Yayımlanan Kararla Otomotiv Sektöründe Genel Güvenlik Yönetmeliği Uygulaması 31 Ağustos'a Kadar Ertelendi

Bakanlık tarafından yapılan duyuru Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni düzenleme ile, Genel Güvenlik Yönetmeliği’nin uygulama başlangıç tarihi 7 Temmuz 2024'ten 31 Ağustos 2024’e kadar ertelendi.

Bu kararla, halihazırda stokta bulunan ve gelecek 2 ay içinde ithal edilecek araçların mevcut yönetmeliklere göre satışı için ek süre verilmiş oldu.

Genel Güvenlik Yönetmeliği Nedir?

GSR 2 (Genel Güvenlik Regülasyonları), sıfır araçların yeni özellikler ve donanımlar eklenerek daha güvenli hale getirilmeleri için Avrupa Birliği tarafından hayata geçirilen yeni güvenlik donanımı düzenlemesi. Dünya genelinde "General Safety Regulation" yani “Genel Güvenlik Yönetmeliği” olarak bilinen bu düzenleme, 2020 yılında imzalayan ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor.

Bu çerçevede Türkiye’de üretilen veya satılan binek, hafif ticari ve ağır ticari tüm sıfır araçlarda daha güvenli bir sürüş deneyimi sağlamak için gerekli iyileştirmelerin yapılması gerekiyor. Bu konuda araç satıcıları ve aracı firmalarının yanı sıra kiralama için filo araçları seçen filo firmalarının da dikkatli olmaları önem arz ediyor.

Genel Haberleri