PTT’den Yeni Nakdi Yardım Müjdesi! 3 Bin 500 TL Hesaplara Yatacak!

Doğal gaz faturasını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahibi ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından “Doğal Gaz Tüketim Desteği” veriliyor. Peki, kimler bu yardıma başvurabilecek? İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başta yaşlılar, engelliler, kronik rahatsızlığı olanlar ve eşi vefat etmiş kadınlar başta olmak üzere dar gelirli herkese sosyal yardım ödemelerine devam ediyor. Bakanlık, bu ödemeler sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşları ekonomik bakımdan kalkındırmayı hedefliyor.

Bu kapsamda, yeni yardım ödemesini duyuran bakanlık, ihtiyaç sahiplerine “Doğal Gaz Tüketim Desteği” sağlayacağını açıkladı. Bu kapsamda, Türk vatandaşlarından, doğal gaz arzı sağlanan il/ilçede ikamet eden ve 3294 sayılı Kanun çerçevesinde oldukları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından belirlenen hanelere doğal gaz tüketim desteği sağlanacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

Söz konusu sosyal yardım ödemesine 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olup hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin üçte birinden, yani 2024 yılı için 5 bin 667 liradan az olan haneler (Hanesinde memur, noter ve muhtar bulunan kişiler hariç) başvurabilecek.

Bakanlığın talep ettiği başvuru şartlarını sağlayan dar gelirli vatandaşlar ve e-Devlet Kapısı üzerinden resmi ikamet adresine kayıtlı mesken türü doğal gaz aboneliğine sahip kişiler başvuru yapabilecek.

Başvuru yapmak için kimlik ve resmi ikamet adresine kayıtlı mesken türü aboneliğe haiz doğal gaz faturası/ön ödemeli sayaç kartı yeterli olacak.

Doğal gaz desteği, ekim-mayıs aylarını içeren 8 aylık dönemde hak sahipliği bakanlığın talep ettiği başvuru koşulları sağlandığı sürece şehirden şehre değişmekle beraber senelik 1.500 TL-3 bin 500 TL (aylık 188-438 TL) arasında değişiklik gösterecek.

Öte yandan, doğal gaz tüketim desteği, hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmasının yanı sıra, en yakın PTT şubesinden de alınabilecek. Ödemeler, her ay için hesaplanıp 2 ayda bir hesaplara yatırılacak.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Ekonomi Haberleri