Putin ve Esad Moskova'da Bir Araya Geldi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Moskova'da Kremlin Sarayı'nda bir araya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, dün Moskova'da Kremlin Sarayı'nda bir görüşme gerçekleştirdi. Kremlin'den yapılan açıklamada, iki liderin gündemdeki birçok konuyu ele aldıkları belirtildi.

Görüşmenin Detayları

Görüşmenin basına açık kısmında konuşan Putin, Esad ile uzun süredir görüşemediklerini ve ele alacakları birçok önemli konunun bulunduğunu söyledi. Suriye'deki durumun olumsuz yönde geliştiğine dikkat çeken Putin, ticari ve ekonomik ilişkilerde umut verici gelişmelerin olduğunu belirtti.

Esad ise Rusya ile Suriye'nin geçmişten bugüne zor süreçlerden geçtiğini vurgulayarak, "Bugün dünya genelinde ve Avrasya bölgesinde yaşanan olaylar göz önüne alındığında, bugünkü görüşmemiz tüm detayların ele alınması, olası beklentiler ve senaryoların istişare edilmesi açısından çok önemli" dedi.

Erdoğan’ın Görüşme Talebi Gündemde Yoktu

Putin ile Esad'ın görüşmesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme çağrısının gündeme gelmediği belirtildi. RT’nin haberine göre, Putin, özel elçisi Alexander Lavrentiev aracılığıyla, Esad'ın Türkiye ile ilişkiler konusundaki tutumu hakkında bilgilendirildi. Esad, Türkiye’nin Suriye topraklarından çekilmesi ve Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütleriyle mücadele konularının temele alınması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan’ın Çağrısı ve Esad’ın Yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme çağrısında bulunmuştu. Erdoğan, Almanya'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Esad'ın Türkiye ile ilişkileri düzeltme noktasında adım attığı takdirde, Türkiye'nin de olumlu yaklaşacağını belirtmişti.

Beşar Esad ise Erdoğan ile "Türk askerlerinin Suriye topraklarından çekilmesi" gündeme gelmesi halinde görüşeceğini ifade etmişti.

Gündem Haberleri