Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın İstifa Haberi Yalanlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiğine dair çıkan iddialar doğru değil. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği iddia edildi.

AKP'nin Kızılcahamam'daki kampında Antalya Milletvekili Tuğba Vural Çokal, özel hastanede hayatını kaybeden bir yakınını örnek vererek, bakanlığın yeterli denetim yapmadığını dile getirdi. Bakan Koca ise konuyla ilgili olarak şunları ifade etti: "O Sağlık Müdürü sizin talebinizle atandı. Sorumluluğu bize atamazsınız. Özel hastanelerle ilgili teftiş başlattık. Onu da siz durdurdunuz" cevabını verdi.

Erdoğan Araya Girdi

Araya giren Erdoğan şunları söyledi: "Ölen, bizim bir ilçe başkanımız. Sağlığın özeli devleti olmaz. Hastane ayrımı olandan gerekli denetimlerin yapılması lazım. İhmal var mı, bakın" dedi.

Bazı milletvekillerinin sağlık sistemindeki ciddi sorunları dile getirmesiyle başlayan tartışma, Bakan Koca'da hayal kırıklığı yarattı.

Affını İstedi

İddiaya göre Koca, bugün Erdoğan’ı arayarak istifasını sundu. Erdoğan da talebi kabul etti. Bir diğer senaryoya göre ise Erdoğan, Koca'dan istifasını istedi.

Bakan Koca Yalanlamadı

Bakan Koca, "Affınızı istemişsiniz, doğru mu?" sorusuna şu cevabı verdi: “Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, “Bugün cumhurbaşkanıyla görüşmüşsünüz” şeklindeki soruyu ise, “Biz her zaman görüşüyoruz” diye cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinden sonraki ilk Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı sert bir dille eleştirdi. Koca’ya dönerek, “Randevularla ilgili şikayetler var. Bu sorunu seninle çok ciddi şekilde ele alacağız ve gereken adımları atacağız” dedi.

Genel Haberleri