Salıcı: Seyahat Özgürlüğü İçin Yüksek Çıkış Harcı ve Pasaport Ücretleri Gözden Geçirilmeli

Salıcı, yüksek yurt dışı çıkış harcının kaldırılmasını, pasaport ücretlerinin gençlerden alınmamasını ve seyahat özgürlüğünün herkese tanınmasını gerektiğini belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Türkiye’de yurt dışı çıkış harcının artırılmasına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Hâlihazırda 150 TL olan harcın 3 bin TL'ye çıkarılması planı hakkında konuşan Salıcı, bu vergiyi “Deli Dumrul vergisi” olarak nitelendirdi.

Salıcı, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajda, "Pasaport için harç ödüyorsak, uçak bileti alırken vergi ödüyorsak, havalimanında niye bir daha yurt dışı çıkış harcı ödüyoruz? Bu harcı 150 liradan 3 bin liraya çıkaracaklarmış. Pul bu, pul. Bir pula 3 bin lira fiyat çekiyor iktidar. Dünyanın neresinde görülmüş bu vergi?" ifadelerine yer verdi.

CHP'li milletvekili, önerilen artışın başlangıçta abartılı gösterilip ardından 1500 TL'ye çekilmesinin planlandığını belirtti ve bunun iktidarın bir stratejisi olduğunu ifade etti.

Salıcı ayrıca, seyahat özgürlüğünün yalnızca zenginlerin hakkı olmadığını, herkesin bu haktan yararlanması gerektiğini belirtti. Vergi hileleri yapanlara seslenen Salıcı, bu verginin tamamen kaldırılması ve gençlerden pasaport ücreti alınmaması gerektiğini vurguladı.

Genel Haberleri